Енергонезалежність Запоріжжя буде посилена: в місті втановлять когенераційні електростанції

18.09.2024

Енергонезалежність Запоріжжя буде посилена: в місті втановлять когенераційні електростанції

Сьогодні на сесії Запорізької міської ради розглянули питання, які стосуються життєдіяльності міста та підготовки до зими. Для підсилення енергонезалежності Запоріжжя депутати прийняли рішення «Про погодження використання земельних ділянок комунальної власності міста».

Саме на них і відбудеться будівництво та розміщення у Запоріжжі когенераційних електростанцій.

«Це дуже важливе для Запоріжжя рішення. Когенерація — процес одночасного виробництва електричної і теплової енергії з енергії палива. «Європейська Солідарність» завжди підтримувала втілення енергонезалежності, використання альтернативних джерел енергії. На сьогодні енергозабезпечення міста – одне з основних питань напередодні зими. Дуже добре, що це рішення прийняли, проте, шкода, що йшли до цього так довго», — розповів Forpost член виконкому Запорізької міської ради від «Європейської Солідарності» Сергій Лишенко.

Будівництво когенераційних електростанцій допоможе реалізувати проєкт із забезпечення Запоріжжя додатковими джерелами електроенергії, у тому числі й для проходження опалювального сезону.

Читайте також: У Запоріжжі установлять 7 когенераційних установок

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |