День «Лікарі світу за мир»

06.08.2022

День «Лікарі світу за мир»

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Сьогодні міжнародна спільнота відзначає день «Лікарі світу за мир».

Цей день (заснований в річницю бомбардування японського міста Хіросіми шостого серпня 1945 року) є водночас як нагадуванням про велику людську трагедію, так і символом боротьби лікарів за мир та за життя.

І в цей день мені хотілося б ще раз відзначити роботу наших лікарів та сказати про те, що не може той, хто бачить, як на світ з’являються нові люди; той, хто годинами стоїть над операційним столом; той, хто лікує дітей; той, хто рятує поранених під обстрілами на передовій, бути проти миру. Вони за мир, тому що вони знають, як довго та нелегко народжується нове життя і як легко та швидко воно обривається на війні. Вони як ніхто інший, знають йому ціну. У них самих життя лише одне, але кожен з них вже врятував десятки чи сотні інших. Тож сьогодні я вкотре кажу щире дякую нашим медикам за їхню важку працю та за порятунок українців.

До речі, ініціаторами заснування дня «Лікарі світу за мир» стала медична організація, виокремлена свого часу із міжнародної організації «Лікарі без кордонів». А представники останньої зараз якраз співпрацюють з нашим містом та надають медичну і психологічну допомогу людям, що евакуюються до нас з-під обстрілів. Тож користуючись нагодою, хочу подякувати також і «Лікарям без кордонів» - за взаємодію та підтримку. Усі разом ми йдемо до великої мети – до миру, який обов’язково настане після нашої української перемоги.

Разом переможемо!

Тихої усім ночі!

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |