Через обстріли рашистів постраждав музей-садиба на Запоріжжі (ФОТО)

01.08.2022


			Через обстріли рашистів постраждав музей-садиба на Запоріжжі (ФОТО)

Рашисти в черговий раз обстріляли музей-садибу родини Крігер. Про це повідомляють на сторінці Гуляйпільські старожитності. На початку червня рашисти з «Градів» обстріляли садибу родини Крігер у Гуляйполі. 

Цього разі рашисти знову обстріляли садибу. Через ворожий обстріл в будівлі повилітали вікна. Постраждала й сама будівля. Так, наразі виглядає садиба-музей: 

Відзначимо, що будинок входить до історичного ареалу міста. Чотири останні роки його реставрували, а в цьому році — планували відкрити у будівлі музей.

Крігери були німцями-лютеранами, що приїхали до нашого регіону у пошуках можливостей для розвитку. У 1882 році Яків Крігер (старший) заснував завод, де виготовляли сільськогосподарську техніку. А в 1892 році — збудував поряд цегляний будинок. Його родина на той час була немала: мав чотирьох синів та двох доньок. У ті часи цегляний будинок був дивиною для гуляйпільців, адже у поселенні тоді переважно були дерев’яні та глинобитні будівлі.

Ось так садиба виглядала до війни:

Источник: subbota.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |