BookForum у Запоріжжі змінив назву на «Читай Форум» після обвинувачення в крадіжці: що відомо

04.10.2024

Анонсований книжковий фестиваль BookForum Запоріжжя змінив назву на «Читай Форум» після звинувачень у крадіжці назви й концепції з боку директорки львівського міжнародного BookForum Софії Челяк.

Вона наголосила, що запорізькі організатори не тільки вкрали назву і концепцію, а ще й використали логотип, який розробляла інша компанія.

«В Запоріжжі ще використали щось дуже схоже на наш довоєнний логотип, який розробила компанія Елемент. Концепція BookForum, яку зокрема дорoбляла я цією головою і руками — належить ГО «Форум видавців».

BookForum

Але колеги моментами не дуже доброчесні. Замість того, ну якщо уже не хочете працювати, не має у вас хисту до кураторства, то запропонуйте партнерство за використання назви. При чому, що ми от з Запоріжжя співпрацювали минулого року, і вони мають мої контакти. Але в такі моменти хочеться битися об стіну — і кричати. Ви робите події, але робите їх без поваги, друзі», – написала в соцмережах директорка BookForum.

BookForumЛьвів

Оскільки організатором книжкового форуму в Запоріжжі є Департамент культури та туризму Запорізької міської раді, журналісти Forpost звернулись за коментарем до заступника міського голови і колишнього керівника Департаменту Сергія Білова. Проте посадовець заявив що ці питання – не до нього і дав контакт іміджевої представниці фестивалю Юлії Молдован.

Вона заявила, що запорізькі організатори назву не крали, а придумали, проте, через схожість концепту, зрештою прийняли рішення замінити її.

«Ми придумали власну назву та створили айдентику. Створивши власну концепцію, анонсували подію. Коли через деякий час отримали публічний фідбек від команди Lviv BookForum, який також відомий як «Форум видавців у Львові», про те, що все це аналогічне їхньому заходу та візуальному наповненню, то одразу вийшли в діалог з Софією Челяк», – повідомила Юлія Молдован.

«Щоб не йти далі у конфлікт, ми змінили назву. Ми нічого не крали – виникло непорозуміння. Проте конфлікт вичерпано», – додала вона.

Читай форум

«Читай Форум» стартує в Запоріжжі 12 жовтня і триватиме два дні. У його рамках відбудуться презентації книг, автограф-сесії та зустрічі з представниками книжкових виробництв.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |