Армія РФ намагається закріпитись у сірій зоні в Роботиному

06.07.2024

Армія РФ намагається закріпитись у сірій зоні в Роботиному

На Оріхівському напрямку російські військові тактикою малих груп намагаються закріпитись у сірій зоні в Роботиному Запорізької області. Окрім того, на цьому відтинку спостерігається висока інтенсивність дій тактичної авіації РФ.

Як розповів речник Української добровольчої армії (УДА) “Південь” Сергій Братчук.

«Поки що це невеликі групи. Тому що сіра зона, є вогневе ураження з боку Сил оборони артилерією», — зазначив військовий.

За його словами, на Оріхівському напрямку зберігається висока інтенсивність дій тактичної авіації РФ по позиціях Сил оборони:

«Авіація — це найголовніший козир, який у РФ нині є. Це те, що їм допомагає рухатися вперед. Все інше — зовсім би не було в них рухів. Тому для української армії — це проблема», — пояснює речник УДА.

Окрім того, застосовуючи флангові удари, війська РФ намагаються знайти слабкі місця в оборонних позиціях української армії, додає Братчук:

«Російські підрозділи маневрують, зараз в них відбувається в тому числі перегрупування, відповідно до тих ресурсів, які в них є. Намагаються діяти й за допомогою флангових ударів. Це в принципі і є російська тактика, яку ми вбачаємо на всіх напрямках і Оріхівський не є виключенням».

Нагадаємо, на ТОТ Запорізької області сумновідомий українофоб спалював українські книжки

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |