15 років тюрми отримав ексдепутат-комуніст, який коригував ракетні удари по Запоріжжю

23.04.2024

15 років тюрми отримав ексдепутат-комуніст, який коригував ракетні удари по Запоріжжю

Жовтневий районний суд Запоріжжя присудив 15 років позбавлення волі колишньому депутату-комуністу Запорізької міськради Юрію Петровському, який у 2022-му пішов на співпрацю з ворогом та наводив ракети на військові та цивільні об’єкти. Тоді внаслідок ворожих обстрілів загинуло 3 місцевих жителів. Також було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне із промислових підприємств регіону.

Контррозвідники СБУ затримали російського агента у травні 2023 року. За матеріалами української спецслужби суд призначив йому 15 років тюрми.

Як встановило слідство, зловмисником є колишній депутат-комуніст Запорізької міськради, якого у 2001 році засудили до 6 років тюрми за планування державного перевороту в Україні. Наприкінці 2022 року його дистанційно завербував кадровий співробітник фсб для збору розвідданих про місця розташування ЗСУ та оборонних заводів України. Щоб виконати ворожу вказівку, зрадник «втемну» випитував потрібну йому інформацію у колишніх однопартійців.

Потім агент особисто виїжджав на місцевість, де проводив приховану фото- та відеофіксацію українських об’єктів. Отримані відомості передавав до фсб через популярний месенджер з детальним описом потенційної цілі та прилеглої місцевості.

На підставі доказів, зібраних співробітниками Служби безпеки, суд визнав ексдепутата винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |