Запорізька гімназія №89 стала переможницею всеукраїнського благодійного освітнього проєкту «Flowers 4 school»

29.06.2023

Запорізька гімназія №89 стала переможницею всеукраїнського благодійного освітнього проєкту «Flowers 4 school»

Вдягнувши рукавички та озброївшись необхідним, учні гімназії №89 з самого ранку взялись за створення нової квіткової зони на подвір’ї. Серед них як вправні садівники, так і новачки у цій справі. Зокрема до озеленення долучився й Олексій, учень 8 класу, разом зі своєю мамою.

-Вже декілька разів висаджував квіти. Подобається, дуже гарне заняття, покращує настрій. Я більше дізнаюся про квіти, як їх саджати, їхні особливості, - розповів учень гімназії №89 Олексій Головко.

Допомагали школярам викладачі та батьки. Подвір’я школи вже прикрашає яскравий квітник — результат участі гімназії у благодійному проєкті «Flowers 4 School» від асоціації квіткових виробників Нідерландів та України. Цьогоріч до ініціативи з озеленення долучились понад 20 тисяч українських шкіл. На першому етапі школи-учасниці висаджували весняні квіти.

- На першому етапі ми отримали трошки більше ніж 350 цибулин весняних квітів: тюльпани, нарциси дуже гарні. Ми їх пророщували в горщиках і навесні вже висадили на територію. Другий етап складався з того, що у нас був фотоконкурс. Треба було виставити фотографії першого етапу і голосувати. За кількістю вподобайок ми спочатку потрапили у фінал, потім протягом декількох тижнів активно голосували за наш проєкт і ми стали переможцями, - розповіла директорка гімназії №89 Ірина Патрушева.

Як приз, навчальний заклад отримав ще тисячу різноманітних цибулин квітів. Це амариліси, жоржини і гладіолуси. Перед тим, як взятися за озеленення території навколо гімназії, викладачі ознайомили дітей з особливостями цих рослин.

- Коли ми отримали ці бокси, ми одразу запланували собі ознайомлення з цими квітами на різних предметах причому. Не тільки на природничих – таких як біологія, географія, екологія. А й англійська мова. Тобто діти всебічно ознайомилися з цими квітами, назвами, як їх вирощувати, - пояснила вчителька біології гімназії №89 Олена Марченко.

У навчальному закладі, додають, для них це аж ніяк не закінчення проєкту. Адже й надалі планують залучати дітей та педагогічний колектив до озеленення шкільного подвір’я.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |