Запоріжжя відвідав сенатор штату Небраска

13.07.2022

Запоріжжя відвідав сенатор штату Небраска

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- З робочим візитом до Запоріжжя приїхав сенатор американського штату Небраска Том Брюер, який пише звіт про війну в Україні, щоб показати американцям те, що вони не можуть побачити на власні очі.

Сенатор Небраски Том Брюер має великий військовий досвід. Він прослужив в армії США більше 36 років та воював в Афганістані. Сенатор вважає, що світ має знати правду про повномасштабну війну в Україні, тому він детально вивчає реальну ситуацію в наших містах та працює над розвінчуванням міфів російської пропаганди. Після візиту до України політик буде займатися організацією допомоги для нашої держави.

Том Брюер вже відвідав Лівів та Ірпінь, а днями прибув до Запорізької області. Ми зустрілися з паном сенатором у міській раді після його поїздки до Оріхова.

Питання, які найбільше цікавили Тома Брюера, це робота запорізьких лікарень та рівень їхньої завантаженості, а також організація прийому вимушених переселенців та допомога, яка надається евакуйованим у нашому місті.

Розповів сенатору про те, що наших захисників у першу чергу приймають у військовому госпіталі. Щоб розвантажити цей медзаклад, важких поранених після стабілізації направляють до Дніпра або до інших міст. Інші поранені залишаються у Запоріжжі. Окрім того, для надання медичної допомоги військовим підготовлено ще чотири запорізькі лікарні.

Також говорили про те, що Запоріжжя продовжує залишатися справжнім гуманітарним хабом для тих, хто рятується від війни. Зараз до нашого міста приїжджають люди не лише із Запорізької області, а й з інших регіонів України. Зокрема з Донецької, Луганської та Херсонської областей. Тільки за день до нашої зустрічі з сенатором до Запоріжжя приїхало 1600 евакуйованих. Це дуже велике навантаження на місто, але нам важливо допомогти кожній людині. Саме тому ми дуже вдячні нашим закордонним партнерам, які передають нам допомогу для тих, хто евакуюється до Запоріжжя.

Сенатора також зацікавила віддаленість нашого міста від лінії фронту. В рамках обговорення цієї теми розповіли про те, що ми зробили із Запоріжжя міцну та надійну фортецю, створивши кілька ліній оборони та продовжуючи облаштувати потужні фортифікаційні укріплення. Завдяки цьому у ворога немає жодних шансів пройти до нашого міста сухопутним шляхом. Але зберігається повітряна загроза, тому ми готові до різних подій і постійно працюємо над створенням продуктових резервів та запасів речей першої необхідності.

На запитання про те, чого Запоріжжя потребує найбільше, ми відповіли, що нашому місту та області, як і всій країні, дуже потрібна зброя. Тому що мужність, сила та воля у нас є, а от важкого озброєння не вистачає.

У ході обговорення Том Брюер наголосив, що за підсумками поїздки до України він планує підняти у США низку важливих для нашої держави питань. Серед них:

надання Україні більшої кількості сучасної зброї;

продовження надання гуманітарної допомоги населенню нашої країни, у тому числі і після завершення бойових дій;

відновлення України після війни - будівництво та реконструкція житлових будинків та інших об’єктів, пошкоджених чи зруйнованих під час бойових дій.

Ми дуже вдячні сенатору Тому Брюеру за зустріч, за підтримку та за вияв уваги до Запоріжжя.

З підтримкою таких людей обов’язково переможемо!

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |