Запоріжжя: Суд поновив на посаді директора 5-ї лікарні Івченка, якого відсторонив Куртєв

19.07.2023

18 липня 2023 року Орджонікідзевський районний суд розглянув позовну заяву Дмитра Івченка до секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва щодо визнання незаконним та скасування розпорядження про його звільнення.

Про це повідомляється на сторінці у Фейсбук 5 Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги м.Запоріжжя.


18.07.2023 року Орджонікідзевським районним судом у відкритому судовому засіданні було розглянуто справу за позовною заявою Дмитра Івченка до Секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва про визнання незаконним та скасування розпоряджень « Про відсторонення Івченка Д.В. від виконання службових повноважень » ,«Про оголошення догани» та «Про звільнення та дострокове розірвання контракту з Івченко Д.В., — йдеться у повідомленні.

Розглянувши справу суд задовольнив позовні заяви Івченка:

Визнати протиправним та скасувати розпорядження Запорізького міського голови « Про відсторонення Івченка Д.В. від виконання службових повноважень » , підписане секретарем Запорозької міської ради Анатолієм Куртєвим. Визнати протиправним та скасувати розпорядження Запорізького міського голови « Про оголошення догани» , підписане секретарем Запорозької міської ради Анатолієм Куртєвим. Визнати протиправним та скасувати розпорядження Запорізького міського голови «Про звільнення та дострокове розірвання контракту з Івченко Д.В.» , підписане секретарем Запорозької міської ради Анатолієм Куртєвим.ПОНОВИТИ Івченка Д.В. на роботі на посаді директора КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги»ЗМР з дня його звільнення.Нагадаємо, наприкінці лютого, виконуючий обов’язки міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв видав розпорядження про відсторонення директора 5-ї міської лікарні Дмитра Івченка від виконання службових обов’язків. 15 березня Дмитра Івченка було офіційно звільнено.В пояснювальній записці до розпорядження зазначалося, що директора 5-ї лікарні було відсторонено з посади через те, що поліція склала на нього адміністративні протоколи за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією. Крім того, йому були оголошені дві догани — за порушення у сфері фінансової діяльності і за порушення трудового законодавства.До речі, 22 червня Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя виніс рішення про визнання протиправним та скасування рішення про звільнення Володимира Шинкаренка з посади директора КНП «Обласна інфекційна лікарня» Запорізької області.

4 лютого 2021 року в Запорізькій обласній інфекційній лікарні сталася пожежа, під час якої загинуло троє пацієнтів та лікарка. За результатами розслідування правоохоронці встановили, що в одній з палат-боксів “накопичився кисень з об’ємною концентрацією”, через це виникло загоряння.

Підозрюваними у цій справі були директор лікарні Володимир Шинкаренко та завідувач відділення господарсько-обслуговувального персоналу Ігор Носов.

29 липня на сесії Запорізької обласної ради депутати проголосували за звільнення директора інфекційної лікарні (Володимира Шинкаренка).

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |