Запоріжцям нагадали про правила протипожежної безпеки

24.06.2024

Запоріжцям нагадали про правила протипожежної безпеки

З початку року у Запорізькій області через спалювання сухої рослинності трапилося майже 500 пожеж. Щоб у подальшому попередити такі випадки співробітники ГУ ДСНС у Запорізькій області, спільно з представниками управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради, служби охорони Національного заповідника «Хортиця» відвідали пляж на острові.

Вони вкотре нагадали запоріжцям про правила поведінки з відкритими вогнищами, мангалами та загалом під час відпочинку на відкритій території. Відпочивальникам також роздали інформаційні пам’ятки, де вказали наслідки необережного поводження з вогнем, рекомендації щодо запобігання пожежі та як правильно ліквідувати невелике загоряння.

- З початку року трапилося 473 пожежі, пов’язані зі спалюванням сухої рослинності. Головна причина — необережне поводження з вогнем дорослих та дітей. Багато пожеж трапляється у весняно-літній період, саме тому ми проводимо такі профілактичні рейди, - зазначила провідна інспекторка ГУ ДСНС у Запорізькій області Вікторія Назаренко,

Головна спеціалістка управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міської ради Марія Бокова нагадала, що спалювання сухої трави та інших рослинних залишків без дозволу відповідних органів заборонено законодавством України.

- Закликаємо вас суворо дотримуватись правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях. Пам’ятайте, масштаби загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей, - наголосила Марія Бокова.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |