Запоріжців запрошують вшанувати пам’ять жертв Голодоморів

19.11.2023

25 листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

У 2022–2023 роках Україна вшановує 90-ті роковини Голодомору-геноциду. Цю скорботну дату вже вдруге ми згадуємо в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців. Через 90 років після вчинення Голодомору-геноциду на теренах України росія знову прагне знищити нашу ідентичність, культуру, мову – знищити українську націю як таку. Для цього окупанти масово вбивають і депортують українців, руйнують міста.

Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Запоріжців запрошують вшанувати пам’ять мільйонів замучених голодом українців та долучитись до Загальнонаціональної хвилини мовчання, яка відбудеться 25 листопада о 16.00.

Українців по всьому світу закликають також засвітити вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в