Запоріжців закликають утриматися від купань у водоймах Шевченківського району

24.07.2023

Як інформує Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України, за результатами щотижневого моніторингу води в межах міста Запоріжжя, встановлене значне мікробне забруднення води на території Передаточного і Наталіївського кар’єрів, в тому числі – лактозо-позитивною кишковою паличкою в 14 разів (140000 при нормі до 10000).

Також виявлене перебільшення кількості колі-фагів в 6,5 разів (650 при нормі 100), що свідчить про фекальне забруднення води (забруднення випорожненнями від хворих людей, або носіїв гострих кишкових інфекцій та гепатиту типу «А»). Таким чином, результати досліджень свідчать, що вода з кар’єрів може бути фактором передачі гострих кишкових інфекцій, гепатиту типу «А» та потенційно привести до погіршення санепідемситуації в регіоні за рахунок масового захворювання людей гострими кишковими інфекціями з водним фактором передачі.

З метою недопущення погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації, запроваджено посилені обмежувальні заходи щодо заборони масового відпочинку населення на території Наталіївського та Передаточного кар’єрів які розташовані у Шевченківському районі міста.

У свою чергу, Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України продовжує проводити моніторингові дослідження водойм.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |