Запоріжців закликають утриматись від купання на міських пляжах

14.07.2023

Запоріжців закликають утриматись від купання на міських пляжах

За інформацією управління з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради, невідповідність води санітарно-мікробіологічним вимогам є основною причиною підвищення захворюваності серед населення на такі інфекційні захворювання, як вірусний гепатит А, черевний тиф, дизентерія, холера, ротавірусні інфекції, лептоспіроз тощо.

Збудники кишкових інфекцій мають високу стійкість до зовнішнього середовища, тривалий час зберігаючи свої хвороботворні властивості. Кишкові інфекції передаються під час купання у забруднених водоймах, а також через вживання зараженої їжі, води та через брудні руки.

З підвищенням температури навколишнього середовища створюються ще більш сприятливі умови для виникнення та розповсюдження кишкових хвороб.

Відпочинок на воді рекомендований тільки у спеціально відведених та обладнаних місцях, а купання у водоймах дозволяється лише за умови безпечності показників води, які підтверджені лабораторно.

Наразі на міських пляжах Запоріжжя купання заборонене.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |