Запоріжці зможуть надати пропозиції до Програми розвитку і функціонування української мови

07.05.2024

Запоріжці зможуть надати пропозиції до Програми розвитку і функціонування української мови

У Запоріжжі створено міську робочу групу з підготовки проєкту Програми всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя м. Запоріжжя на 2024-2030 роки. Розпорядження про створення робочої групи 3 травня підписала секретар міської ради Регіна Харченко.

До складу робочої групи, яку очолила Регіна Харченко, увійшли представники міської влади, громадськості, науковці, митці. Сьогодні у міськвиконкомі відбулось перше засідання новоствореної робочої групи.

- Запоріжжя зараз належить до переліку українських міст, де відсутня програма розвитку і функціонування української мови. Це є неприпустимим. Запоріжжя навпаки має бути в авангарді розробки та впровадження таких програм, - заявила секретар міської ради Регіна Харченко.

У сучасних умовах забезпечення повноцінного функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя Запоріжжя, інших регіонів України є гарантією збереження ідентичності української нації. Подібна програма необхідна Запоріжжю. Саме тому за ініціативи секретаря міської ради Регіни Харченко було створено робочу групу з її розробки.

- Щоденно спілкуюся українською. І такого ж принципу повинні дотримуватися керівники та працівники виконавчих органів міської ради, міських служб, комунальних підприємств та установ, - наголосила Регіна Харченко.

Члени робочої групи отримали проєкт Програми всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя м. Запоріжжя на 2024-2030 роки. У найкоротший термін вони мають внести доповнення, уточнення до неї, які будуть враховані при розробці програми. Під час обговорення вже прозвучали перші пропозиції з цього приводу, які стосувалися зовнішньої реклами, музики, курсів української мови, проведення творчих зустрічей, популяризації творчості запорізьких письменників та іншого.

- Доручаю департаменту освіти і науки, управлінню внутрішньої політики, преси та інформації міської ради також вивчити досвід інших міст України щодо розробки та реалізації подібних програм. Найкращі практики мають бути впроваджені у нашій програмі, - відзначила Регіна Харченко.

За словами секретаря міської ради, також свої пропозиції до програми зможуть внести звичайні запоріжці. Важливо, щоб до цього долучилося якнайбільше громадян, тому свої пропозиції запоріжці матимуть можливість надати через спеціальну гугл-форму за посиланням.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |