Запоріжці вшанували пам'ять людей, а росіяни поширюють пропаганду на тимчасово окупованих територіях

09.05.2024

Запоріжці вшанували пам'ять людей, а росіяни поширюють пропаганду на тимчасово окупованих територіях

8 травня в Запоріжжі військові, правоохоронні служби, священнослужителі, представники ветеранських організацій, міська та обласна влада зібралися на Алеї бойової слави, щоб покласти квіти та вшанувати пам?ять людей. Про це написала виконувачка обов'язків мера Запоріжжя Регіна Харченко.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Мільйони українців чинили спротив зі зброєю в руках у різних регулярних арміях світу, сотні тисяч боролися в підпільних і повстанських структурах.

До 9 травня на тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни проводять пропагандистські заходи. Як повідомляє голова Запорізької ОДА Іван Федоров, найбільшого впливу пропаганди зазнають літні люди та діти. Про побєду росіяни розказують вже тиждень. У школах ведуть «разговори о главном», увесь Мелітополь завішений колорадськими стрічками і обклеєний пропагандистськими бордами.

За словами голови Запорізької ОДА, учнів дев'ятих класів вдягають у військову форму, «проводять з ними якісь паради на подвір'ї шкіл й, звісно, намагаються посіяти свою історію, яка не має нічого спільного з дійсністю».  

Фото: Дмитро Орлов | Telegram

Источник: panoptikon.org

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |