Запоріжці вимагають розробити план повної ліквідації амброзії у місті

21.09.2023

Запоріжці вимагають розробити план повної ліквідації амброзії у місті

У Запоріжжі триває збір голосів містян на підтримку петиції під назвою «Вимагаємо розробити і виконати по кожній території, де росте амброзія, план повної її ліквідації».

Автор петиції, Микола Ралик, зазначає, що попри наявність у Запоріжжі програми боротьби з амброзією, у місті, на жаль, нараховувається велика кількість кущів амброзії. Це наслідок вісутності планів по ліквідації амброзії на кожній з заражених ділянок міста.

«Кожент тип території має свої особливості. Наприклад: немає сенсу косити амброзію на пустирях, бо їх дешевше і ефективніше засіяти травосуміщами, які витіснять амброзію за 3-4 роки. Немає сенсу часто косити міські газони, на яких амброзія зустрічається одна, на кілька квадратних метрів. Там дешевше і ефективніше вирвати з корнем один раз на рік. Крім того, розтрачені один раз великі кошти на знищення амброзії виявляються витраченими даремно, якщо в наступні роки на цій же території амброзію не знищувати», — наголошує Микола Ралик.

Автор пропонує внести доповнення в Програму боротьби з карантинними рослинами на 2016-2025 роки. А саме, в додаток з заходами в розділ 1 внести захід:
Затвердження по кожній території, нанесеній на карту розповсюдження карантинних рослин, багаторчного плану ліквідації амброзії полинолистої і виконання його.

Даний план повинен передбачати наступні етапи:
— 5 років максимального знищення амброзії полинолистої з метою недопущення висівання нового насіння,
— 5 років знищення окремих рослин, які можуть проростати з старого насіння
— 5 років спостереження за територією з метою переконання, що амброзія на цій території більше не проростає.
Тривалість цих етапів може змінюватися в залежності від якості робіт, кількості насіння в ґрунті, кліматичних особливостей тощо.

Підтримати петицію можна за посиланням. Щоб петицію розглянули депутати міськради, її повинні підтримати понад 750 запоріжців.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |