Як росіяни знецінюють жертв Другої світової війни у Мелітополі

17.04.2023

Як росіяни знецінюють жертв Другої світової війни у Мелітополі

Ніхто більше у світі так не знецінює пам’ять жертв Другої світової, як росіяни, які спекулюють на цій темі, щоб викликати у своїх громадян емоційну підтримку нинішньої війни.

Центр національного опору підготував новий огляд російської брехні.

Уся російська пропагандистська машина на тимчасово окупованих територіях працює дуже просто і за одним сценарієм. Силове захоплення землі і створення там інформаційного вакууму.

Росіяни знищують усі інститути, які там існують і натомість створюють свої. Свою «владу» з купки колабораціоністів, свої силові структури, свою пресу, яка імітує «голос народу», псевдореферендуми, на які ніхто не ходить, та зведена масовка, що імітує добровольчий рух. Це все за підтримки російської армії.

Далі репресії або депортація всіх тих, хто не встиг втекти і не є колаборантом, і ось вам «новий регіон рф». Після цього треба наповнити весь процес сенсом, адже збільшення території не всіх росіян мотивує вмирати.

Ось тут уже виходить новий етап, де згадки про те, хто почав війну вже немає, а є концепт. Росіяни моделюють другу світову, яку вони давно перетворили на мілітарний культ.

Росіяни ніколи не вчаться з воєн і романтизують їх. Саме тому російська риторика прирівнює «переписування історії» до нацизму. Хоча «переписування історії» — це оксюморон, бо історія не є чимось сталим. Її досліджують і вивчають нові факти.

Кремль же створив релігію під виглядом «велика атечественная» і не розсекречує архіви, щоб вивчати цю тему було неможливо. І все, що не лягає в концепт релігії, на кшталт загарбницької війни СРСР проти Фінляндії або поділу Польщі, в москві називають «нацизмом».

Тобто, якщо хтось у світі і не знає нічого про Другу світову, то це сучасні росіяни, які не вивчали цю тему. Саме Кремль постійно знецінює цю війну, коли порушив світовий порядок, який був створений після цієї війни, щоб не допустити нових війн.

Москва розпочала найбільшу війну з часів Другої світової заради нових територій і на знищення цілої нації, але при цьому звинувачує в нацизмі жертву нападу, що є верхом знущання над наслідками Другої світової війни.

З наближенням 9 травня російська машина брехні буде ще більше вмикати тему нацизму та війни проти всього світу, адже росіяни — єдиний народ у світі, який хоче світової війни, адже не зробив з неї висновків.

Нині російські пропагандисти, а це насамперед колаборанти, беруть щотижня дату з часів війни 1939-1945 років і починають «насолоджуватися» нею, намагаючись провести безглузді паралелі між цими війнами, доводячи, що вони не зрадники Батьківщини, а навпаки — герої минулого.

Ось головний зрадник Запоріжжя Євген Балицький, який усе життя жив в Україні, був народним депутатом у Верховній Раді до 2019 року і балотувався далі, але програв вибори. Каже, що в Україні «підняв голову нацизм», таким чином зрадник спаплюжив пам’ять жертв нацистських концтаборів, адже використовує їх як виправдання окупації України.

У Мелітополі масовка з кількох людей із прапорами також говорить про «недопущення подій»:

Те, що російський режим з культом лідера й допустив ці події, звичайно оминається увагою. Бо завдання не вивчати війну, задача змусити росіян продовжувати воювати й нести нові смерті світу.

Ще далі пішов його “колега” з Херсону – владімір сальдо, якого окупанти призначили “губернатором” тимчасово окупованої території.

Сальдо заявляє, що це “Одеса” окуповане місто, попри те, що сама рф завжди визнала Одесу українським містом й навіть мала там своє консульство. Весь світ знає Одесу як українське місто й визнає його таким.

Та зрадник цинічно додає, що зараз Одесі, яку до речі постійно обстрілюють росіяни, гірше ніж в часи німецької окупації коли в концтаборах було вбито 82 тис. одеситів. Ну й на довершення своєї антилюдської спекуляції, колаборант говорить відверту нацистську тезу, що в разі зайняття міста росіянами, вони знищать всі свідоцтва про перебування там “ворога”, тобто українців.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости

У Запоріжжі відбудеться прощання з Героєм, учасником АТО, який мужньо боронив державуУ Запоріжжі відбудеться прощання з Героєм, учасником АТО, який мужньо боронив державу30.04.2024


Військові рф використовують територію ЗАЕС для тренування екіпажів FPV-дронів, – БабельВійськові рф використовують територію ЗАЕС для тренування екіпажів FPV-дронів, – Бабель29.04.2024


Як уникнути призову на строкову службу до армії рф мешканцям ТОТ частини Запорізької областіЯк уникнути призову на строкову службу до армії рф мешканцям ТОТ частини Запорізької області29.04.2024


Студенти запорізького університету випустили газету «StudPOL»Студенти запорізького університету випустили газету «StudPOL»29.04.2024


24-річний агроном за допомогою квадрокоптера відстежував колони окупантів: історія загиблого мешканця Гуляйполя24-річний агроном за допомогою квадрокоптера відстежував колони окупантів: історія загиблого мешканця Гуляйполя29.04.2024


Мешканців Запоріжжя та Запорізької області попередили про сильні пориви вітруМешканців Запоріжжя та Запорізької області попередили про сильні пориви вітру29.04.2024


Тематична гра «Нота Єнота» до Дня Чорнобильської катастрофи відбулася в ЗапоріжжіТематична гра «Нота Єнота» до Дня Чорнобильської катастрофи відбулася в Запоріжжі29.04.2024


У Запоріжжі на Прибережній автомагістралі сталася аварія: двоє людей загинулиУ Запоріжжі на Прибережній автомагістралі сталася аварія: двоє людей загинули29.04.2024


Працівники мерії Запоріжжя заявили про «гучну» перемогу в своїй роботі: деталіПрацівники мерії Запоріжжя заявили про «гучну» перемогу в своїй роботі: деталі29.04.2024


На Запоріжжі внаслідок обстрілів росіян сталися дві пожежіНа Запоріжжі внаслідок обстрілів росіян сталися дві пожежі29.04.2024


Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |