В Запорожье на акцию таксистов прибыл глава “АвтоЕвроСилы” Олег Ярошевич

20.02.2020

В Запорожье на акцию таксистов прибыл глава “АвтоЕвроСилы” Олег Ярошевич

Как уже сообщал портал “Вместе”, сегодня в Запорожье проходит совместная акция водителей такси и общественного движения “АвтоЕвроСила”. Частные перевозчики протестуют против снижения своего заработка из-за уменьшения тарифов диспетчерскими службами. Чтобы поддержать участников, в Запорожье прибыл глава всеукраинской “АвтоЕвроСилы” и политической партии “Разом – сила” Олег Ярошевич. Журналисты портала “Вместе” пообщались с известным общественным деятелем. Как оказалось, у Олега Ярошевича имеются далеко идущие планы, затрагивающие не только автомобильную тематику.

– З вулиць Запоріжжя майже зникли “євробляхи”. Якщо раніше їх було безліч, то сьогодні можна побачити лічені одиниці. Невже люди зневірились у можливості придбати дешеві авто з Європи без грабіжницьких податків?

– Люди налякані. Але вони ще плекають надію на президента, який, ще будучи кандидатом, їздив по Україні і обіцяв, що закон буде, що буде 15 відсотків, десь говорив – десять. На жаль, він швидко забув риторику виборчої кампанії. Вчора ми поїхали на зустріч в Борисполь, де він приймав ремонт лікарні. Колись він висміював Порошенка, який “відкривав собачі будки”, а зараз робить те ж саме. На жаль, він нічого не взяв з того кінофільму, де він був головним героєм. Але люди ще очікують прийняття закону. Ці два закони, які були зареєстровані, до речі, від “Слуги народу”, які розроблялись в міністерстві інфраструктури, міністерствах економіки, фінансів, приймали участь митні органи. Закон “вилизаний” до європейського зразку. Прикладом є Польща, де сумарна вартість платежів до бюджету складає приблизно 35%. Але, щоб забрати акциз з системи оподаткування, у нас треба змінити 12 законів. На жаль, у наших представників монобільшості мозгів не вистачає зробити один нормальний закон. А говорити про зміну 12-ти взагалі тяжко.

До того ж протягом останніх 2-х місяців патрульна поліція почала агресувати щодо водіїв на єврономерах – зупиняти, затримувати, намагатись доставити до митних органів. Наші хлопці провели певну роботу: показали їм, що міністр Аваков на своїй сторінці та офіційній сторінці МВС в Фейсбуці написав, що ми домовилися про певні умови, про те, що до вирішення питання на рівні Верховної Ради поліція не буде вчиняти карних дій щодо авто з єврономерами. Але є людський фактор: наприклад, на сьогоднішній день запорізька керівниця патрульної поліції Світлана Михайловська, на жаль, досить агресивно ставиться до єврономерів. Але є й поліцейські, які розуміють складність питання, і намагаються лояльно ставитися до єврономерів.

Але люди, знову ж, налякані, тому що перший штраф, який вони можуть отримати – це 170 тисяч гривень. Уявіть – автомобіль коштує 1000 доларів, а штраф випишуть на 8000 доларів. Тому водіям простіше поставити ці машини та очікувати прийняття закону.

– Як вам сьогоднішня акція запорізьких водіїв-перевізників? 

– Акція вийшла доволі масова та емоційна. Ми навіть не очікували на приїзд представників компаній. Думали “витягувати” їх на рівні України та проводити розмову. Але вони прибули, і почався діалог. Оператори почули вимоги таксистів. Але хлопці будуть створювати свою громадську організацію, і профспілку для захисту своїх прав. Ми показали – якщо ми можемо протягнути один одному руку допомоги – ми будемо набагато сильніші, матимемо комуникацію. Ми ставимо перед собою задачу об’єднуватись навколо проблемних питань в Україні. Ми вже провели спільну акцію з підприємцями по всій країні. Сьогодні провели акцію з таксистами. Інші міста теж чекають на об’єднання. Вже є певні домовленості з землевласниками – це ті люди, які в 1990-х отримали сертифікати, а зараз не можуть отримати право власності, а також ті, хто взагалі не отримав землі – вони звертаються до нашої організації. Проводимо перемовини з великими організаціями, які об’єднують медиків, вчителів. До нас вже приєдналися і стали департаментом нашої політичної сили перевізники України – це 7 тисяч учасників. Тобто сьогодні ми проводимо більш глобальну роботу, розширюємо своє бачення. Наприклад, ми створили робочі групи з міністерством екології в західних регіонах. Ми створили механізовані патрулі, які мають розпізнавальні знаки, працюють з нацполіцією. Вони виявляють крадіжки лісів, незаконні вирубки лісгоспів. Це величезна комплексна робота. Ми слідкуємо, як проводяться тендери в Укравтодорі, як проводяться роботи, як прозоро все проходить. Наша мета – на найнижчій, громадській основі створити політичний рух, який би був незаангажований політиками, які зганьбили себе.

Источник: VМесте

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в