В Запоріжжі відбулось творче заняття для дітей з Мелітополя

20.11.2023

В Запоріжжі відбулось творче заняття для дітей з Мелітополя

Мирославі всього сім. Півтора року тому дівчинка разом із своєю родиною виїхала з тимчасово окупованого Мелітополя до Запоріжжя. Нових друзів Мирослава знайшла на творчих заняттях від благодійного фонду «Карітас», де волонтери щотижня роблять з дітьми різноманітні поробки. От і сьогодні малеча зібралася, аби зробити з екоматеріалів справжню різдвяну ялинку.

- Я робила білочку, кораблика. Це з бумаги, а ось це з картону - мені все подобається, - сказала відвідувачка творчих занять Мирослава.

Волонтери розповідають: такі заняття для дітей є надзвичайно корисними. Вони дозволяють малечі впоратися зі стресом та розвинути власні таланти у рукоділлі.

- Це дерев’яні шпажки, гілочки, сушені фрукти, цитрусові, шишечки, будь-які горішки, кава, гвоздика, тобто звичайні природні речі. Зараз цей напрямок дуже популярний, він дуже корисний для дітей. Діти спостерігають навколишній світ і вчаться помічати деталі, які можуть створювати красу не лише зовні, а й всередині. Тобто прикрашати власні будинки, оселі, робочий стіл, - розповіла координаторка Центру по роботі з дітьми та молоддю БФ «Карітас Запоріжжя» Юлія Рощук.

Фахівці наголошують: окрім пізнання світу та розвитку моторики пальців, діти отримують тут живе спілкування, якого так не вистачає під час війни та дистанційного навчання.

- Подібні заняття дозволяють дітям комунікувати, соціалізуватися, тобто якимось чином компенсувати те, що діти зараз мало перебувають в групах. Це своєрідна арттерапія, де діти позбавляються стресу, тривог, - додала Юлія Рощук.

Волонтери «Карітас Запоріжжя» не тільки проводять різноманітні майстер-класи з дітьми в Мелітопольському хабі, а й надають їм психологічну та гуманітарну допомогу, та навіть подорожують з малечею по Україні, коли випадає така можливість.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |