У Запоріжжі відзначили перейменування вулиці на честь 128-ї гірсько-штурмової бригади

14.10.2023

29 вересня, на 20-й сесії Запорізької міської ради, було перейменовано понад 70 вулиць, проспектів, провулків міста. У Запоріжжі продовжується процес деколонізації, дерусифікації та деімперіалізації географічних назв у населених пунктах. Мета - позбутися назв, пов’язаних з історією росії, російської імперії, а також залишків назв, пов’язаних з комуністичною ідеологією, історією СРСР, які з різних причин не були змінені під час декомунізації.

Зокрема було перейменовано вулицю Комарова. Замість неї у Запоріжжі з’явилася вулиця Закарпатського Легіону. Її назвали на честь 128-ї гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Адже підрозділи цієї бригади після початку повномасштабного російського вторгнення, плечем до плеча з іншими захисниками України, успішно воюють на Запорізькому напрямку, захищають Запоріжжя, звільняють тимчасово окуповані українські території. Саме такий варіант перейменування підтримали у бригаді, адже місцем її постійного базування є Закарпаття.

Сьогодні на вулиці Закарпатського Легіону відбувся урочистий захід, присвячений перейменуванню вулиці. У ньому взяв участь перший заступник міського голови Олександр Власюк, який подякував бійцям Закарпатського легіону за героїзм, самопожертву, відданість присязі. Адже саме завдяки таким героїчним захисникам Запоріжжя було та назавжди залишиться вільним українським містом.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |