У Запоріжжі від коронавірусу вакцинуються колективи комунальних підприємств

14.02.2023

У Запоріжжі від коронавірусу вакцинуються колективи комунальних підприємств

Як розповіла заступниця директора з виробничих питань КП «Титан» Олена Петрик, колектив підприємства зараз налічує 163 працівника. Щепитися організовано у виїзному режимі виявили бажання 27 осіб. Для проведення процедури виділили окреме приміщення у адмінбудівлі.

- Ми проводимо роз’яснювальну роботу у колективі, щодо необхідності профілактичних щеплень від Covid-19. Під час піку епідемії захворюваності, наші працівники майже не хворіли і були тільки одиничні випадки інфікування. На сьогодні щеплення першою та другою дозами зробили майже 78% працівників, 6% - третьою, - додала Олена Петрик.

Для проведення щеплення запросили мобільну бригаду, у складі сімейної лікарки та медсестри, Центру ПМСД № 2. Пацієнти мали змогу обирати з-поміж двох вакцин: CoronaVac і Pfizer. Всі охочі зробити щеплення спочатку заповнили інформовану згоду й пройшли огляд у сімейної лікарки, яка внесла відповідні дані в електронну систему. Вже після щеплення впродовж 30 хвилин медики спостерігали за станом кожного пацієнта, аби йому раптом не стало зле і не виникло якихось алергічних реакцій.

- Оскільки зараз майже всі щепилися першою і другою дозами, то наразі ми робимо бустерну дозу. Це дійсно допомагає людині набути імунітет проти важких і летальних випадків Covid-19. Захворювання нікуди не поділося, продовжує поширюватися, тому й проводимо вакцинацію – профілактуємо його важкий перебіг, - розповіла сімейна лікарка Центру ПМСД №2 Тамара Бардадим.

Зазначимо, вакцинація від COVID-19 перебуває на постійному контролі запорізьких медиків. Пункти щеплень продовжують функціонувати у всіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста. Ознайомитися з їх переліком можна на офіційному сайті Запорізької міськради за посиланням.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

Лілія | 16.02 2023 в 11:51
Все правильно, бо хвороба нікуди не поділася, а з появою нових штамів ускладнення стають дедалі серйознішими. Мені довелося зіштовхнутися із психічними розладами, була така депресія, що довелося лікуватися декілька місяців. Ось знайшла статтю про депресивний розлад тут можна дізнатися і про причини, і про ознаки депресивного стану, щоб вчасно помітити перші симптоми

Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |