У Запоріжжі суд оголосив вирок зраднику Євгену Балицькому

30.06.2023

У Запоріжжі суд оголосив вирок зраднику Євгену Балицькому

Сьогодні Комунарський райсуд Запоріжжя оголосив вирок у відношенні гауляйтера тимчасово окупованої російськими нацистами частини Запорізької області Євгена Балицького — 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна і з позбавлення права обіймати посади в органах влади. Про це повідомив сайт 061.

Нагадаємо, лише у лютому цього року СБУ завершила розслідування щодо Балицького та обвинувальний акт за ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 КК (участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 110 КК (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб) скерувала до суду.

Доведено, що екснардеп з власної ініціативи почав співпрацювати з ворогом з широкомасштабного вторгнення РФ. Він не просто перейшов на бік ворога, а й заручився підтримкою агресорів для силового захоплення влади на Запоріжжі. Зокрема, за допомогою окупантів він примусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе керівником «військово-цивільної адміністрації Запорізької області».

Перебуваючи на посаді, зловмисник видав низку незаконних указів, зокрема — «Про призначення референдуму у Запорізькій області про вихід зі складу України та про входження до складу російської федерації на правах суб’єкта російської федерації». Після фейкового волевиявлення Балицький звернувся до президента росії путіна з пропозицією про прийняття Запорізької області до складу російської федерації як нового суб’єкта.

Додамо, позбавити Балицького мандата депутата Запорізької облради (обирався від «Опозиційного блоку») не можна без обвинувального вироку суду.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |