У Запоріжжі демонтували погруддя маршалу Чуйкову

11.06.2023

У Запоріжжі демонтували погруддя маршалу Чуйкову

У Бородинському мікрорайоні м. Запоріжжя в одній з зелених зон нещодавно демонтували бюст радянському маршалу Василю Чуйкову.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук директор департаменту муніципального управління міської ради Віталій Лисенко.

За його словами, демонтажем займалося комунальне підприємство, яке обслуговує цей сквер:

Я думаю, після чергових нічних подій та воєнних злочинів, починаючи з 2014 року, ні у кого не лишається сумнівів, що всьому радянському та руському не місце в Запоріжжі. Пам’ятники, які прославляють тоталітарних діячів, вбивць та фашистів, радянських посіпак та інший людський непотріб мають давно відправитись на смітник історії.

На сайті ЗОДА вказано, пам’ятник маршалу Василю Чуйкову було встановлено з нагоди святкування 240-ї річниці Запоріжжя у 2010 році.

Зауважимо, ухваленим Верховною Радою законом про заборону комуністичної символіки (законопроект №2558) місцеву владу зобов’язано демонтувати всі пам’ятники радянським діячам.

Нагадаємо, 14 жовтня 2021 року запоріжцям та гостям міста було відкрито новий артоб’єкт на острові — «Коло єдності». Відтоді пройшло не так багато часу, але на прилеглій території вже почала відпадати плитка.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |