У небезпечній зоні Запорізької області знаходиться понад 40 дітей

10.05.2023

У небезпечній зоні Запорізької області знаходиться понад 40 дітей

Продовжується евакуація з прифронтових територій, де зараз дуже небезпечно.  На сьогодні вдалося вивезти 51 родину, які виховують 89 дітей.

Ще у небезпечній зоні залишається 30 сімей з 46 дітьми, про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

Також в етері “Єдині новини» очільник ЗОВА зазначив, що росіяни під час так званої “евакуації”, після того, як вивозять українців, кидають їх напризволяще. Тому вони вимушені повертатися назад, щоб стерегти дім від мародерства. За можливості краще виїжджати через треті країни та повертатися на підконтрольні Україні території.

Нагадаємо, гауляйтер, якого “призначила” росія на ТОТ Запорізької області, євгеній балицький оголосив про “евакуацію” населення 18 населених пунктів. Цілодобово людей автобусами перевозять до тимчасово окупованого Бердянська. Росіяни обрали курортне місто, як головний табір для переміщення мешканців ТОТ. За інформацією балицького, за першу добу з п’яти районів та двох прифронтових міст було вивезено 145 пацієнтів психоневрологічного центру, з яких десятеро людей з категорій маломобільних груп населення.

Усього ж станом на 8 травня до Бердянська вивезли 1552 особи, з яких 632 — діти.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |