У місті триває традиційна висадка квітів

27.05.2024

У місті триває традиційна висадка квітів

Цього разу прикрасили «живою» картинкою клумбу біля театру ім. Магара, що в Олександрівському районі. Висадили тут 1,5 тисячі саджанців пеларгонії зональної яскраво-червоного кольору. Кожен кущик транспортували в окремому горщику, аби не пошкодити. До висадки залучили з десяток працівників КРБП «Зеленбуд».

Як розповіла робітниця КРБП «Зеленбуд» Юлія Архіпова, саме цю рослину обрали не випадково, адже вона довго й рясно квітне, не надто примхлива у догляді та й загалом майже ідеально вписується у місцевий ландшафт.

- Щороку оздоблюємо клумби, аби прикрасити місто і зробити його більш ошатним. Ці квіти на цій локації висаджуємо вперше. Зазвичай саме тут росте сальвія. Цьогоріч її дуже мало, тож дизайнерка вирішила відшукати альтернативу і знайшла - пеларгонію зональну, - зазначила Юлія Архіпова.

Так, попередньо дизайнерка підприємства розробила спеціальне оздоблення клумби. За задумом вона має нагадувати дзеркало. Якщо поглянути зверху, його контур утворюють кущі самшиту, висаджені по периметру й охайно вистрижені. А вже в самій рамці – квіти – яскраво-червоні кущики пеларгонії зональної.

- Кожна рослина примхлива по-своєму, кожній потрібен регулярний полив, підгодівля, обрізка сухого листя й відцвіту. Зрозуміло, що кожній рослині треба приділяти свій час, тому якщо посадив рослину і думаєш, що вона буде так сама квітнути ціле літо, то квітка за два тижні зів’яне, - додала Юлія Архіпова.

Діють «зеленбудвці» за такою технологією: напередодні обробили грунт культиватором для його розпушуваня й пом’якшення, полили водою, аби добре зволожити. За планом посадки нанесли чорнову лінію для збереженя симетрії і вже по ній розташували кущики в кожній з лунок. Далі – полив і підживлення.

Комунальники прохають мешканців та гостей міста дбайливо ставитися до їхньої праці – не псувати квіти і, тим паче, не виривати їх з клумби, адже випадки вандалізму іноді трапляються.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |