У Бердянську зайнялося звалище, яке росіяни збираються «рекультивувати»

17.04.2024

Сьогодні вночі у тимчасово окупованому Бердянську на полігоні побутових відходів сталася пожежа. Площа займання охоплює 1500 кв.м.

Про це повідомила очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина.

Причини виникнення займання наразі невідомі.

Галіцина зауважила, що саме це звалище окупанти планують рекультивувати і спрямувати для «сільськогосподарських потреб». За її словами, це може спричинити нові негативні екологічні наслідки:

? Під час пожеж на сміттєзвалищі виділяються токсичні гази та сполуки, які проникають глибоко в ґрунт і забруднюють його. Це робить землю несприятливою для росту рослин, а отже непридатною для сільськогосподарського використання.

? Більше того: землі цього полігону не були придатні для сільськогосподарських потреб ВЗАГАЛІ, з самого початку розміщення полігону ТПВ. Сміттєзвалище функціонувало кілька десятків років, тому хімічні відходи, пестициди і метали забруднювали ґрунт увесь цей час, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські окупанти вирішили використати воду річки Молочна, найбільшої в тимчасово окупованій частині Запорізької області, та направити її у зрошувальні канали.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |