У «Незламному Хабі» Запоріжжя відкрито першу виставку сучасного мистецтва

16.08.2023

У «Незламному Хабі» Запоріжжя відкрито першу виставку сучасного мистецтва

Півроку тому Олександр Бабаков будував домівки для переселенців, а тепер вирішив спробувати себе у живописі. Наразі показує, що з цього вийшло. За задумом автора, в цих картинах втілено 5 органів сприйняття світу у стількох же кольорах. Щоб зробити концепцію більш виразною, Олександр підписав кожну роботу хештегами українською, але в транслітерації.

- Дуже незвичайно виглядає. Я такого ще не бачила. Мені подобається ідея кольорів, що вона поєднана між собою, що коли ти бачиш ці кольори, одразу розумієш, що всі картини пов’язані між собою. І не дивлячись на те, що кожен має свою ідентичність видно, що вони єдні, як наш народ, і пов’язані темою війни, душі, нашого спокою, нашого стану, - розповіла відвідувачка виставки Іванна.

В якості образів картин автор задіяв героїв мультфільму «Сімпсони». Продовжуючи традиції поп-арту, пофарбував також піддон та кеди, а частину малюнків пом'яв та засунув у пластикову трубу.

- Моя мета така, щоб мистецтво було не тільки в картинах, щоб воно було серед нас. Ми ходимо в кедах, тому воно може бути на кедах. Ми їмо за столом, то це мистецтво може бути на столі, - поділився своєю філософією художник-аматор Олександр Бабаков.

У продовження інсталяції автор пропонує невеличкий інтерактив. Маркером на стрічці відвідувачі можуть написати українські слова в транслітерації.

- Коли ми ось ці слова на фотках в інстаграмі робимо ці хештеги, то таким чином ми робимо це ядро для всього світу з цих слів , українських слів, - пояснює митець.

Стати співатором такого перфомансу може кожен охочий. Виставка працюватиме до 20-го серпня. Потім підписану стрічку змотають у шар, утворивши таким чином семантичне ядро.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |