Бізнес на руїнах: хто заробляє на відновленні розбомблених запорізьких будинків

28.06.2023

Запорізька влада почала ділити гроші із фонду відновлення: заробляють давні улюбленці

У Запоріжжі взялись за відновлення зруйнованих росіянами житлових будинків. Поки йдеться лише про чотири багатоповерхівки: на проспекті Соборному, 151, по вулиці Сталеварів, 16, Кияшка, 22 та Зестафонській, 10. Міська влада вже почала виділяти перші бюджетні гроші на виконання відновлювальних проектів та відбирати компанії-будівельники, яким доручать цю важливу справу. Виявилось, що і цього розу у тендерних процедурах перемагають зовсім не випадкові фірми. А деякі з них мають доволі суперечливу репутацію. Форпост розбирався, кому місто і держава заплатить за відновлення потрощених агресором будівель

Два тендери в одні руки

Чотирьохповерхівка по вулиці Сталеварів, 16 постраждала від ракетного обстрілу рашистів рано вранці 6 жовтня минулого року. Внаслідок влучання російської ракети був майже повністю зруйнований третій під’їзд будинку. У квітні цього року комунальники законсервували багатоповерхівку, обшивши постраждалу частину деревиною та плівкою. Тепер дійшла черга до повного відновлення розбомбленого під’їзду. Конкурс на право здійснення капремонту чиновники провели  через ресурс електронних закупівель Prozzoro наприкінці травня. Згідно планів, капітальний ремонт та реставрація будинку має повністю завершитись до кінця 2024 року.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |