Стихійні ринки – небезпека для здоров’я

07.05.2024

Стихійні ринки – небезпека для здоров’я

Жителі великих міст у пошуках «домашнього» часто купують продукти на стихійних ринках, здебільшого послуговуючись цінами нижчими, ніж у магазинах. Тут пропонують великий асортимент сезонного врожаю, взимку - власної консервації, і можна поторгуватися.

Слід враховувати, що продукти зі стихійного ринку не проходять перевірку на якість, їхнє споживання може призвести до харчових отруєнь та серйозних захворювань. Про це нагадують фахівці та закликають мешканців міста не купувати продукти харчування у місцях стихійної торгівлі.

Так, товари тут здебільшого не відповідають стандартам безпеки та гігієни. Вони можуть бути зіпсованими, простроченими або неправильно зберігатися, що створює загрозу для здоров'я. Оскільки на стихійних ринках немає торгових місць, їжа тут продається прямо з землі, де багато збудників хвороб, а це є порушенням санітарно-гігієнічних вимог при торгівлі. Тож, запоріжцям радять пильно перевіряти товари перед купівлею, дивитися на дати придатності, перевіряти пакування на пошкодження та уникати придбання продуктів з підозрілим виглядом.

Інспектори КП «Муніципальна варта» систематично проводять рейди по боротьбі зі стихійною торгівлею. У разі виявлення порушень – торгівлі без жодних дозвільних документів – складають протоколи за ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою території населених пунктів).

Розмір стягнення визначає адмінкомісія при виконавчому комітеті міськради. Сума штрафів варіюється на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів, це від 340 грн – 1360 грн, на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів – 850 грн -1700 грн.

Самим підприємцям нагадують, що у Запоріжжі існує чимало місць на офіційних ринках для торгівлі, які надають їм можливість розвивати бізнес законно та безпечно.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |