Щодо ситуації у житлово-комунальному секторі міста

08.08.2022

Щодо ситуації у житлово-комунальному секторі міста

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Сьогодні скажу вам кілька слів про стан справ у житлово-комунальному секторі міста в умовах повномасштабної війни. Зараз житловий фонд Запоріжжя, за винятком будинків приватного сектору та відомчого житлового фонду, включає в себе більше чотирьох тисяч трьохсот будинків. З них майже дві тисячі дев’ятсот знаходяться в управлінні керуючих компаній, а у більше ніж у тисячі трьохсот здійснюється форма правління об’єднаних співвласників багатоквартирного будинку. Решта житлового фонду – це гуртожитки та житлово-будівельні кооперативи. Також зазначу, що у Запоріжжі зараз працює більше двадцяти керуючих компаній. Тобто містяни тепер мають, з чого обирати.

Не зважаючи на те, що після певних законодавчих змін житловим фондом мають займатися не міська влада, а виключно об’єднані співвласники багатоквартирного будинку, керуючі компанії чи самі мешканці, у місті все одно триває реалізація Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства, яка фінансується з бюджету міста.

Відзначу, що в умовах воєнного стану, згідно з відповідною Постановою Кабінету Міністрів України, в місті заборонене фінансування капітальних ремонтів та реконструкцій житлового фонду. Однак у рамках згаданої вище програми сьогодні в нас є право виконувати роботи по ліквідації аварійних ситуацій та їх наслідків.

Тому, як я вже розповідав вам раніше, зараз триває ремонт квартир у будинку по вулиці Сержанта Медведєва,7, які у серпні минулого року постраждали від пожежі. Окрім того, відновлювально-ремонтні роботи йдуть і у будинку на проспекті Соборному, 234, який у минулі роки зазнав деформації. Також виконуються роботи по виготовленню проєктно-кошторисної документації для відновлення будівельних конструкцій житлового будинку по вулиці Франка, 43, що постраждав від вибуху газу. Окрім того, проводяться роботи з благоустрою прибудинкової території двох будинків в Хортицькому районі по проспекту Інженера Преображенського, 23 та 25. У подальших планах - виготовлення проєктно-кошторисної документації для вирівнювання блок-секцій в інших житлових будинках Хортицького району.

Дякую працівникам житлово-комунального сектору за роботу та за відновлення квартир та будинків наших містян.

Разом переможемо!

Тихої усім ночі!

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |