СБУ повідомила про підозру кримчанину, який воював проти України і потрапив у полон на Запоріжжі

15.07.2023

СБУ повідомила про підозру кримчанину, який воював проти України і потрапив у полон на Запоріжжі

СБУ зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який воював проти Сил оборони на Запорізькому фронті. Зловмисник потрапив у полон українських захисників наприкінці червня цього року під час боєзіткнення поблизу селища П’ятихатки на Запоріжжі.

За даними пресгрупи УСБУ в Запорізькій області, затриманим виявився мешканець тимчасово окупованого Криму. Через власні прокремлівські погляди він підтримав повномасштабну агресію рф проти України. У січні цього року він добровільно вступив до 810-ї окремої бригади морської піхоти військово-морського флоту зс рф, яка дислокувалась на території українського півострова.

Перебуваючи на посаді старшого стрільця, зрадник брав безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ у Василівському та Пологівському районах Запорізької області. На початку цього літа його підрозділ отримав наказ на штурм населених пунктів в регіоні, які нещодавно були звільненні Силами оборони. Але для вояки це  стало майже фатальним — він потрапив у полон.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |