Розпочався суд над посадовцем, який збирав побори з підприємців одного з ринків Запоріжжя

24.04.2023

Розпочався суд над посадовцем, який збирав побори з підприємців одного з ринків Запоріжжя

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно завідуючого ветеринарної лабораторії за фактом систематичного отримання «поборів» із підприємців на одному з ринків Запоріжжя, яку розробили  службові особи районної державної лікарні ветеринарної медицини.

За інформацією Запорізької облпрокуратури, ветпрацівник систематично вимагав та одержував від місцевих підприємців гроші за безперешкодну реалізацію на ринку м’яса. Тим, хто відмовлявся платити «грошовий збір» не видавались дозвільні документи тощо.

Нагадаємо, у лютому цього року правоохоронці повідомили про підозру 42-річному депутату Запорізької міської ради за фактом розтрати коштів Запорізької міської територіальної громади та комунального підприємства «Запоріжринок», та систематичному отриманні хабарів від суб’єктів господарювання (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 368 КК України).

Підозрюваний, будучи директором комунального підприємства «Запоріжринок» організував схему одержання неправомірної вигоди від керівників суб’єктів господарювання.

«Під час проведення публічних закупівель посадовець укладав завідомо збиткові для комунального підприємства договори, незаконно відхиляв умови товариств, які пропонували більш вигідні пропозиції та систематично, за хабарі, приймав рішення на користь інших суб’єктів господарювання.

За попередніми даними вказані дії призвели до збитків у розмірі близько 1 мільйона гривень.

Нагадаємо, директором комунального підприємства «Запоріжринок» є депутат міськради, член політичної партії «Партія Володимира Буряка «Єднання» Олег Коломоєць.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |