Росіяни знову завдали масштабних ударів по мирних селах Запорізького краю

03.08.2023

Росіяни знову завдали масштабних ударів по мирних селах Запорізького краю

Влучання ворожих ракет і снарядів задокументовано у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах. Пошкоджень зазнали будинки мешканців громад, територія комунального закладу. Отримано інформацію, що через ворожий артилерійський обстріл по Преображенці загинула 58-річна жінка.

За інформації ГУНП в Запорізькій області, учора до поліції надійшло 42 повідомлення про руйнування житлових будинків, складських та господарських приміщень, а також об’єктів інфраструктури.

Військові країни-агресора нанесли 2 авіаційні удари по Оріхову та П’ятихаткам й ракетний удар по Михайло-Лукашевому. Обстріляли з РСЗВ Верхню Терсу, Темирівку та Новодарівку, застосували БПЛА по Малих Щербаках, використали артилерію проти мирного населення Гуляйполя, Залізничного, Новодарівки, Малинівки, Новоандріївки, Червоного, Левадного, Чарівного, Ольгівського, Білогір’я, Степногірська, Кам’янського, Степового, П’ятихаток, Малих Щербак і Павлівки. Всього працівники поліції зафіксували 80 ворожих влучань.

У Таврійському внаслідок ракетного удару пошкоджено територію об’єкту цивільної інфраструктури. В Оріхові та Гуляйполі авіабомбами знищені квартири в багатоповерхівках, житлові будинки містян, пошкоджені гаражні та господарські будівлі. Осколкові поранення верхніх і нижніх кінцівок отримав 42-річний житель Оріхова, його госпіталізовано.

Правоохоронці задокументували наслідки всіх влучань, за зібраними матеріалами відкриті кримінальні провадження. Правова кваліфікація – ч. 1, ч.2 ст. 438 КК (Порушення законів та звичаїв війни).

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |