Популярне Запорізьке училище втрачає самостійність: колектив протестує та нарікає корисливі мотиви

20.06.2019

Популярне Запорізьке училище втрачає самостійність: колектив протестує та нарікає корисливі мотиви

Трудовий колектив ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» (далі ЗВПУ) опублікував звернення, в якому висловив своє негативне відношення щодо приєднання до ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» з подальшим створенням спеціалізованого відділення. Представники училища вважають, що такі зміни потрібні лише, щоб заволодіти приміщенням та обладнанням ЗВПУ.

Що відбулося?

Декілька місяців тому до відому представників ЗВПУ було доведено, що згідно регіонального плану розвитку професійної (професійно-технічної) освіти на період 2019-2021 рр. було прийнято рішення «упорядкувати мережу закладів професійної (професійно-технічної) освіти для забезпечення якісної підготовки кваліфікованих робітників з урахуванням їх наповнюваності відповідно до вимог чинного законодавства, а саме: припинення ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» шляхом приєднання до ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» з подальшим створенням спеціалізованого відділення».

Яка була реакція ЗВПУ?

13 травня цього року колектив одноголосно виразив свій протест проти припинення роботи закладу та приєднання до «Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти».

Свою самостійність у ЗВПУ мотивують такими фактами:

  • ЗВПУ має найвищий відсоток (80,5%) наповнюваності та одну з лідируючих позицій в плані популярності у вступників, враховуючи обсяг набору у 2018 році.
  • ,
  • Того ж часу, заклад до якого мають приєднати училище має 36,4% наповнюваності.
  • ,
  • ЗВПУ у 2017 році отримав ліцензію на випуск спеціалістів на 10 років.
  • ,
  • За 2018 рік загальний обсяг надходжень спеціального фонду склав 454,383 тис.грн, що на 24,17% більше ніж обсяг надходжень до спеціального фонду у 2017 році (344,574 тис.грн).
  • ,
  • ДНЗ ЗВПУ має значну інфраструктуру з об’єктів для забезпечення життєдіяльності та надання освітніх послуг: гуртожиток на 175 місць, розташований на території училища; діючу їдальню; актовий та спортивний зали; окремий корпус для розміщення майстерень і лабораторій, з’єднаний з навчальним корпусом переходом на рівні 2-го поверху, у наявності повний комплект документів щодо майнових прав на земельну ділянку та об’єкти нерухомості.

Трудовий колектив звернувся до Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України, Запорізької обласної федерації роботодавців, Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал» та навіть до Міністерства освіти і науки України з проханням не вчиняти дій спрямованих на припинення діяльності ЗВПУ

Відповідь влади

29 травня 2019 року Департаментом освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації під головуванням директора Департаменту Озерової Т.Я. було проведено позачергове засідання регіональної ради професійної освіти (стейкхолдерів) за участю представника МОН України, на якому думка колективу ДНЗ «ЗВПУ» була проігнорована.

В ЗВПУ висловили свою думку щодо мотивів приєднання

Колектив закладу переконливо вважає, що єдиною метою припинення діяльності училища є бажання певної групи осіб одержати земельну ділянку (18560 кв.м), будівлю корпусу та, особливо, будівлю гуртожитку, які знаходяться в центрі міста Запоріжжя, скористатися потужною матеріально-технічною базою закладу.

« На сьогодення наш заклад має свій благоустроєний гуртожиток секційного типу на 175 місць, з тепло- та водопостачанням, санвузлом у кожному блоці, для проживання учнів, які вступають до нашого училища. Колектив нашого навчального закладу протягом останніх років докладав та докладає чимало зусиль та коштів для утримання будівлі гуртожитку в належному стані. Проведення ремонтів приміщень гуртожитку, систем тепло- та водопостачання, заміна віконних блоків, обладнання гуртожитку інвентарем фінансується за рахунок власних надходжень нашого навчального закладу» вважають в ЗВПУ»

1560876838086_Zvernennya-do-CHubukina

Источник: akzent.zp.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в