Початкову школу приєднують до «Малої гуманітарної академії»

17.06.2024

Початкову школу приєднують до «Малої гуманітарної академії»

Запорізька початкова школа «Гармонія-плюс» об’єднується з Запорізьким колегіумом «Мала гуманітарна академія». Відповідне рішення було прийнятt в рамках трансформації мережі загальноосвітніх закладів міста.

У складі початкової школи «Гармонія-плюс» функціонують 4 групи дошкільного підрозділу, а також 7 класів початкової школи. У 1-4 класах навчаються 162 учні. Навчання відбувалось у дистанційному форматі, адже найпростіше укриття, розташоване у підвальному приміщенні, не рекомендоване до використання. Серед зауважень – розташування комунікацій, непристосовані входи, земляна підлога тощо.

- Укриття розташоване у підвальному приміщенні та облаштоване власними силами працівників. Капітальний ремонт запланований на 2025 рік, тому виводити дітей на змішаний формат навчання ми не можемо. «Мала гуманітарна академія» має гарне укриття, і з боку батьків наших учнів є запит на освітній процес у змішаному форматі, аби діти безпосередньо спілкувались і з вчителями, і з однолітками. Бо для початкової школи таке спілкування є надважливим, - зазначила директорка початкової школи «Гармонія-плюс» Ірина Мелікова.

Об’єднання двох закладів, окрім безпекових чинників, також надасть можливість збільшити середню наповнюваність класів. Вона складатиме 30 учнів, що дозволить отримувати державну субвенцію.

Процес об’єднання вже розпочато, батьки з дітьми продовжують знайомитись з новим навчальним закладом. Сьогодні у «Малій гуманітарній академії» провели зустріч з батьками та дітьми, аби розповісти про заклад та познайомити з учителями. Пані Яна, мама учня початкової школи «Гармонія-плюс», зауважила, що умови в «Малій гуманітарній академії» чудові.

- У зв’язку з об’єднанням нам запропонували навчатись у «Малій гуманітарній академії». Ми раді, що наш клас переходить увесь, разом із вчителькою, і вже буде переходити на офлайн-навчання. Тут велике, гарне укриття. Це важливо, бо діти будуть спілкуватись і контактувати між собою, - зазначила пані Яна.

За словами директорки Запорізького колегіуму «Мала гуманітарна академія» Світлани Павлової, безпекова ситуація і якість освіти у нинішніх умовах дуже важливі. У навчальному закладі провели реконструкцію найпростішого укриття, завдяки чому вже у квітні учні змогли вийти на змішаний формат навчання.

- І батьки, і діти, особливо початкової школи, потребують очного навчання. Бо це спілкування. Коли розпочали навчання у змішаному форматі, найбільшим попитом воно користувалось саме серед учнів 1-6 класів. Дуже багато дітей виходили на навчання. При цьому освіта тільки набирає якості. Ми беремо всіх дітей, а також педагогів «Гармонії-плюс». Вони переходять цілими класами разом із класним керівником. І з 1 вересня ми плануємо вийти на очне навчання вже об’єднаною школою, - наголосила Світлана Павлова.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |