Оповіщення через SMS: як у Запорізькій області проходить мобілізація (ВІДЕО)

14.03.2022

Оповіщення через SMS: як у Запорізькій області проходить мобілізація (ВІДЕО)

У Запоріжжі військовозобов’язаних сповіщають про мобілізацію через SMS або особисто в громадських місцях. Про мобілізацію з перших вуст передав заступник військового комісара з питань морально-психологічного забезпечення підполковник Андрій Якунін.

Згідно з Указом Президента України від 24 лютого, районні територіальні центри комплектування проводять загальну мобілізацію. З огляду на те, що особовий склад військових установ частково задіяний для виконання бойових завдань, оповіщення військовозобов’язаних проводиться усіма доступними засобами, у тому числі і SMS повідомленнями або особисто в громадських місцях.

Це зумовлено тим, що багато запоріжців змінили місце свого проживання. Також інформація про проведення загальної мобілізації розміщена у всіх доступних місцях.

Нагадаємо, раніше ми писали, які категорії призиваються на військову службу під час мобілізації. Детальніше – ТУТ.

Тож запоріжці зобов’язані з’являтися за викликом до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для взяття на військовий облік військовозобов’язаних чи резервістів, визначення їх призначення на особливий період.

Крім того, всім, хто перебуває на військовому обліку, з моменту оголошення мобілізації забороняється змінювати місце проживання без дозволу начальника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Нагадуємо, що якщо людина покинула місце проживання внаслідок бойових дій, вона повинна у семиденний термін прибути до найближчого територіального центру комплектування та соціальної підтримки, та стати на військовий облік.

Згідно ст. 336 Кримінального кодексу України ухилення від призову на мобілізацію карається позбавленням волі від 3 до 6 років.

Источник: subbota.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости

У Запоріжжі надзвичайники врятували котика — фотоУ Запоріжжі надзвичайники врятували котика — фото28.04.2024


Про роботу громадського транспорту 29 квітняПро роботу громадського транспорту 29 квітня28.04.2024


Без права кермування та під впливом наркотиків: у Запоріжжі зупинили порушникаБез права кермування та під впливом наркотиків: у Запоріжжі зупинили порушника28.04.2024


Захищаючи Україну від російських загарбників, на Запоріжжі загинув журналіст Андрій Топчій28.04.2024


Напередодні Великодня у Запоріжжі посилять безпекові заходи з метою недопущення ворожих провокацій28.04.2024


За фото у соцмережах окупанти арештували мешканця тимчасово окупованого БердянськаЗа фото у соцмережах окупанти арештували мешканця тимчасово окупованого Бердянська27.04.2024


Сьогодні у Запоріжжі горів двоповерховий будинок на двох господарівСьогодні у Запоріжжі горів двоповерховий будинок на двох господарів27.04.2024


Про роботу громадського транспорту 28 квітняПро роботу громадського транспорту 28 квітня27.04.2024


У Запоріжжі відбувається реставрація вітрини початку XX століття, яка раніше знаходилася в ГуляйполіУ Запоріжжі відбувається реставрація вітрини початку XX століття, яка раніше знаходилася в Гуляйполі27.04.2024


На Запоріжжі визначилися з назвами вулиць та провулків, які підлягають перейменуваннюНа Запоріжжі визначилися з назвами вулиць та провулків, які підлягають перейменуванню27.04.2024


Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в