НАЗК виявило корупційні порушення у посадовців Запорізького ТЦК та СП

22.05.2024

НАЗК виявило корупційні порушення у посадовців Запорізького ТЦК та СП

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевірило третину посадовців керівного складу Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). І у восьми із працівників виявили ознаки незаконного збагачення на 265 мільйонів гривень.

Як повідомила голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, висновки експертів стосуються посадовців Запорізького ТЦК, а також представників ТЦК в Одесі, Самборі, Полтаві та Дніпрі.

За словами посадовиці, НАЗК передало до правоохоронних органів матеріали щодо восьми працівників ТЦК, у яких виявлено ознаки незаконного збагачення на 265 млн гривень, необгрунтованих активів на 6 млн гривень, та недостовірних даних у декларації на 7 млн гривень:

«Триває моніторинг способу життя ще 28 і повна перевірка декларацій ще 5 посадовців керівного складу ТЦК. Щонайменше дві декларацій співробітників ТЦК отримали вищий показник ризикованості, ніж десятки тисяч декларацій інших посадовців з різних органів».

Наразі за цими фактами здійснюють слідство спеціалізовані прокуратури у сфері оборони, ДБР та співробітники Національної поліції.

«Справи щодо конфіскації ймовірно необґрунтованих активів веде САП. Встановлювати істину у кожній справі буде суд», — зазначила Анастасія Радіна.

До речі, НАЗК перевірило лише третину посадовців керівного складу ТЦК (541 із приблизно 1700 осіб, за даними Агентства)…

Нагадаємо, вже екскерівнику Донецького обласного ТЦК та СП, який у 2022 році працював у Запоріжжі на аналогічній посаді, інкримінують перевищення службових положень в умовах воєнного стану (ст. ч. 5 ст. 426-1 КК).

Встановлено, що у 2022 році, перебуваючи на посаді керівника Запорізького ОТЦК та СП, посадовець без законних підстав направив наближених підлеглих до бойової бригади ЗСУ нібито для виконання бойових завдань. В результаті військовослужбовцям, які не брали участь у боях, були нараховані безпідставні виплати в сумі 981,3 тис. гривень.

Також керівник військкомату влаштовував на роботу у ТЦК та СП представників місцевого криміналітету, щоб допомогти їм ухилитися від судового розгляду кримінальних справ по особливо тяжким злочинам.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |