На Запоріжжі в п’яти пробах води знайшли холероподібні вібріони

10.06.2022


			На Запоріжжі в п’яти пробах води знайшли холероподібні вібріони

У Запорізькій області на холеру обстежено 56 осіб в яких була дисфункція кишкового тракту. У всіх випадках результат негативний.

Крім того, була досліджена 41 проба з об’єктів довкілля. Холероподібні вібріони виділені з 5 проб води прісних водоймищ: в трьох пробах з річки Молочна (Мелітополь) й 2 проби в водойм у Мелітопольському районі. Про це повідомляють у ДУ ”Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України”

Нагадаємо, в мережі почали ширити чутки про холерну палочку у воді на Запоріжжя. Мовляв, до лікарні надійшли документи й насувається спалах холери, смертей буде більше ніж від COVID-19.

Довідка: 

Холероподібним вібріонам притаманна властивість викликати поодинокі захворювання ГКІ, якщо людина ковтнула забруднену вібріонами воду з поверхневих водоймищ.

Профілактика захворювання:

  • купатися лише у спеціально відведених, облаштованих  для відпочинку місцях;
  • не заковтувати під час купання воду відкритих водоймищ;
  • не купувати харчові продукти на стихійних ринках;
  • дотримуватись правил особистої гігієни;
  • для пиття та миття овочів, фруктів використовувати тільки доброякісну воду.

Епідемічна ситуація з холери на всій території Запорізької області, у тому числі на тимчасово окупованих територіях, спокійна та знаходиться під постійним контролем фахівців державної установи ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Источник: subbota.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |