На Запоріжжі рашисти захопили храм ПЦУ і передали московському патріархату

29.03.2023

У селі Строганівка Мелітопольського району Запорізької області російські нацисти захопили храм ПЦУ і віддали його московському патріархатові.

Про це передають ЗМІ з посиланням на пабліки окупантів.

Нацисти заявили, що нібито “церкву було відібрано з політичних мотивів 2014 року Православною Церквою України» (цієї церкви тоді ще не було — чергова брехня росіян).

Також зазначається, що після початку повномасштабного вторгнення рф священник ПЦУ був змушений виїхати з села, щоб не потрапити під тортури загарбників.

Нагадаємо, сьогодні депутати Запорізької райради під час сесії стали на захист російської церкви. Точніше не підтримали пропозицію щодо заборони московської православної церкви в Україні.

Звернутись до центральної влади з ініціативою заборонити діяльність рпц та залежних від неї організацій сьогодні на сесії райради запропонувала фракція «Європейська Солідарність». Але більшість народних обранців з «Нової політики» відмовились підтримувати це звернення, через це голосів на прийняття рішення не вистачило.

В «Європейській Солідарності» наголошують: ця ганебна ситуація показує, що деякі депутати все ще чекають приходу «руського міра»! «Батюшки, єпископи та інші сани російської православної церкви в Україні з великою вірогідністю є агентами кремля і їх точно треба заборонити. Я не розумію на що розраховують депутати Запорізької райради, які утрималися від голосування за цю пропозиції. Можливо вони також є агентами кремля і чекають приходу руського міру в Запоріжжі?», — коментує голова фракції «Європейська Солідарність» в Запорізькій районній раді Антон Жук.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в