Міністр оборони заявив, що Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

25.04.2024

Міністр оборони Польщі Владислав Ксіняк-Камиш повідомив журналістам, що Польща готова допомогти Україні повернути призовного віку назад, щоб вони «виконали свій обов’язок». Щоправда, більше подробиць з цього приводу немає.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Reuters.

«Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських хлопців у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні», — наголосив він.

«Будь-яка підтримка можлива», — відповів Косіняк-Каміш на запитання, як Польща відреагує на звернення України щодо допомоги.

Косіняк-Камиш також нагадав, що раніше Польща пропонувала допомогти Україні, щоб ті, хто підлягають військовій службі, повернулися до своєї країни, щоб виконати свій громадянський обов’язок.

Яким чином Польща повертатиме до України чоловік призовного віку — поки невідомо.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила проєкт закону щодо посилення мобілізації.

Уряд вніс до Верховної Ради України новий законопроєкт про проходження військової служби, зміну правил мобілізації та військового обліку. Напередодні остаточного голосування народні депутати до глибокої ночі розглядали у залі понад 4 тисячі відхилених оборонним комітетом поправок.

Урешті-решт, Верховна Рада таки ухвалила в цілому проєкт про посилення мобілізації. Проте одне з найболючіших питань — відсутність термінів демобілізації — так і залишається невирішеним.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |