Матеріальна допомога постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС

25.04.2024

Матеріальна допомога постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС

За інформацією управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, на додаток до державних соціальних гарантій сім’ї, які втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, отримують матеріальну допомогу з міського бюджету. Кошти виплачуються в рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя.

Зараз на обліку в районних управліннях соціального захисту населення перебуває 202 таких родини.

До дня Чорнобильської катастрофи у квітні 2024 року цим сім’ям проведено першу виплату по 1 000 грн. Другу виплату заплановано провести у листопаді цього року до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Загальна сума допомоги складає за рік 2 000 гривень на сім’ю.

Одна сім’я, яка має дитину з інвалідністю, захворювання якої пов’язане з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, отримала разову цільову допомогу у розмірі 2 000 грн.

Крім цього, за поданням Запорізького громадського об’єднання «Чорнобильці Запоріжжя», надається адресна цільова допомога 100 членам організації в розмірі 2 000 грн кожному, з яких у квітні цього року допомогу отримали 50 членів організації. Наступна виплата 50 членам організації планується в листопаді цього року.

На ці виплати з бюджету міста вже спрямовано 304 тисячі гривень.

Усього у 2024 році на ці заходи в бюджеті громади заплановано понад 600 тис. грн.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |