МАГАТЕ вимагає забезпечити присутність їх представників на аварійних навчаннях на ЗАЕС

15.11.2023

Міжнародне агентство атомної енергії (МАГАТЕ) вимагає забезпечити свою присутність на аварійних навчаннях, які планують проводити на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) російські загарбники.

Повідомляється на сайті МАГАТЕ.

МАГАТЕ висловлює сумніви щодо персоналу, який планує взяти участь у протиаварійних навчаннях на ЗАЕС, боячись, що ці російські працівники можуть бути некваліфіковані для виконання таких завдань на найбільшій атомній електростанції в Європі.

«Групі МАГАТЕ на місці стало відомо, що аварійні навчання на ЗАЕС планується провести в листопаді. Останні великі навчання на ЗАЕС відбулися в листопаді 2021 року. З того часу відбулася безпрецедентна зміна чисельності персоналу на ЗАЕС, що може вплинути на ефективність реагування на надзвичайні ситуації», — йдеться в повідомленні.

МАГАТЕ виражає занепокоєння, оскільки вони мають сумніви, чи має російський персонал, який був залучений, ліцензії для проведення робіт на атомній станції.

Нагадаємо, росіяни завозять на Запорізьку атомну електростанцію жінок-військовослужбовиць, а чоловіків переводять на фронт.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |