Колишнього поплічника януковича росія зробила «сенатором» від Запорізької області

23.05.2023

Колишнього поплічника януковича росія зробила «сенатором» від Запорізької області

Викрито ще одного зрадника часів колишнього президента-втікача віктора януковича, який після повномасштабної війни став на бік ворога.

Мова йде про дмитра ворону. 2022 року його призначили так званим «сенатором рф – представником виконавчого органу влади Запорізької області», повідомляє Служба безпеки України.

Він координував захоплення українських підприємств на частині тимчасово окупованій Запорізької області.

За власної ініціативи допомагав росіянам формувати окупаційні адміністрації в тимчасово захоплених районах Запорізької та Херсонської областей. Був «радником» іншого колаборанта — так званого гауляйтера євгена балицького.

ворона підготував звернення до президента країни-агресора щодо заохочення державними нагородами рф російських військових та колаборантів, які сприяли окупації регіону.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

За ініціативи СБУ суд наклав арешт на майно зловмисника на десятки млн грн.

Серед арештованого – квартири фігуранта у середмісті Києва та в Миргороді, будинок загальною площею понад 300 кв. м під Києвом та 10 земельних ділянок в столичному регіоні.

Підозрюваному загрожує 12 років тюрми.

Зауважимо, дмитро ворона за освітою юрист. 2011 року його призначили заступником Міністра внутрішніх справ України. 2012 отримав почесну відзнаку МВС «Лицар Закону». З 2013-2014 рр. — голова Державної реєстраційної служби України.

2019 стало відомо, що дмитро ворона отримав російське громадянство.

Нагадаємо, СБУ викрила колишнього міністра освіти часів правління президента-втікача януковача, якого нещодавно приставила росія “спостерігачем” за євгеном балицьким, у розграбуванні майна мешканців тимчасово окупованого Мелітополя.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |