Колишні спіробітники 77-ої школи у Запоріжжі розповіли про порушення у закладі

16.10.2018

Колишні спіробітники 77-ої школи у Запоріжжі розповіли про порушення у закладі

Після скандалу, що розгорівся у запорізькій школі №77 колишні її співробітники один за одним почали писати повідомлення в редакцію та розповідати про манеру роботи, протиправні, з їхньої точки зору, дії та загалом – людські якості її сьогоднішньої директорки Тетяни Євгенівни Колотової. Про це пише Регіонньюз.

Увагу журналістів привернув допис місцевого активіста, який колись також був учнем цієї школи. Молодий чоловік опублікував відео з так званих зборів у школі. Тетяна Євгенівна скликала педагогічний колектив, судячи з усього, – до свого кабінету та повинна була оголосити про щось нове і можливо навіть важливе. Збори з колективом близько 40 осіб керівниця проводила на перерві, що уже є грубим порушенням. Втім, візит активіста переполошив усіх – вчителі розбіглися, а сама директорка залишилася для з’ясування відносин. Пізніше викликали охорону, а далі поліцію.

На перший погляд – усе, про що можна судити з відео – у колективі є протиріччя, ситуація напружена і далека від здорової. На це обов’язково повинен відреагувати місцевий департамент освіти, а можливо навіть саме Міністерство освіти та науки. Там, де сваряться вчителі та цілими днями з’ясовують відносини між собою, не може бути педагогічного підходу, а отже і самої освіти. Можливо журналістам і не варто було б втручатися у ситуацію, що склалася, але це комунальний заклад освіти, який має змогу існувати за рахунок бюджетних коштів. Проект “Нова українська школа” та сама реформа системи освіти змушує журналістів та суспільство реагувати на подібні випадки.

У запорізькому департаменті освіти нам повідомили, – до школи №77 направлять спеціально створену комісію, щоб та перевірила діяльність чи можливо бездіяльність директорки Колотової. А щоб комісія нічого не пропустила з поля зору, ми вирішили все ж опублікувати відгуки колишніх співробітників цієї школи. Мусимо відмітити – ті, хто трудиться у цьому закладі сьогодні говорити чи то не хочуть, чи бояться, втім – дещо все ж сказали, анонімно.

Алла Олександрівна Єменєва, вчитель з малювання та музики, за вислугою років зараз на пенсії, каже, що не могла у такій атмосфері продовжувати педагогічну діяльність, звільнилася.

Я особисто стала жертвою фінансових махінацій з боку директорки школи №77.  Мені відмовляли у виплаті грошей, які я заробила. Мова йде про заміни, які я проводила, з волі директорки години не зараховували, або лише частково. Коли я звернула на це увагу, почула відмову у перерахунку. Довелося написати заяву до прокуратури. Втім, до розбирань з боку правоохоронців не дійшло, тепер я вже розумію – на жаль. Тетяна Євгенівна дізналася про заяву та одразу погодилася все порахувати правильно.

Якби мене психолог попросив намалювати школу в якій я працювала, вона була б чорного кольору: напружена атмосфера, постійні інтриги та з’ясовування відносин з колективом, суцільний тиск на вчителів.  Тетяна Колотова своїх підлеглих, за моїми спостереженнями, не вважає людьми, завжди хамське та зверхнє спілкування. Людина надто сильно любить гроші, щоб враховувати чиїсь, окрім своїх інтереси. Все найкраще для себе, а діти та вчителі – то нижчий сорт!  Про корупцію, яку розвела директорка Колотова у школі говорять майже усі, щоправда пошепки, голосно заявити бояться, щоб не зазнати спершу тиску, а потім звільнення.

Друге, що я згадала, коли  почула про скандал у школі (після особистих недоплат) – літні відпрацювання. Щороку учні повинні були відпрацювати літню практику, так Тетяна Євгенівна вигадала систему через яку діти можуть принести гроші і не відпрацьовувати. Куди йшли зібрані кошти ніхто не знає, але Колотова усі цифри записувала до спеціального зошита, який мені колись потрапив на очі. Мабуть записувала для того, щоб не взяти пожертву двічі. Також була ситуація, коли у школі були офіційно працевлаштовані дві людини двірниками, а прибирала лише одна, хто отримував другу ставку теж нікому не відомо. Двірники скаржилися на надто великий об’єм роботи, поцікавтеся скільки їх помінялося в школі за останній період, ніхто не хоче виконувати дві роботи за одну зарплату.

Також пригадала ще одну ситуацію.  Колись до школи приїхала місцева депутатка Ольга Шевцова, подарувала для шкільної бібліотеки ксерокс, каже – щоб діти не бігали за територію школи з метою відкопіювати необхідний для навчання матеріал. Так Колотова той ксерокс забрала до кабінету секретаря, шнур сховали, а доступ до нього мали лише обмежені особи. Ясна річ що вчителі та учні ним не користувалися, натомість мусили бігати за 400 метрів від школи, покидаючи її територію. Коли Колотова почула, що Ольга Шевцова приїде до школи знову, наказала повернути ксерокс до бібліотеки, він там простояв кілька годин, поки гостя була в школі. Так було щоразу, як до школи приїжджали важливі для Колотової люди. Хоча б цей факт може показати, що це за людина. Обов’язково треба, щоб комісія все детально вивчила і перевірила, але це треба було робити тихо. А так, – не знаю чи буде результат, вона знає що показувати, а що сховати. Самі вчителі знову будуть ходити у страху і мовчати! – поділилася у телефонній розмові Алла Єменєва.

Оксана Крицька, протягом багатьох років живе та працює в  Італії, про свою роботу в 77-й школі згадує з великим негативом. Вона сама проявила ініціативу розказати про свій досвід. Пані Оксана вчитель англійської мови. (Подаємо мовою оригіналу, щоб уникнути звинувачень у перекручуванні інформації – ред.)

Если бы видели в какой напряженной обстановке проводятся совещания. Колотова учителей за людей не считает. Педагоги для нее мусор, интересы учителей никого не интересуют и оказывается давление со стороны директора. Возмутительно, что ОНА еще считает, что якобы ее прессуют!!! А чем она занималась на протяжении многих лет руководства? А замены? Все замены ведут завучи и получают за это деньги. Не мешало бы еще книгу замен посмотреть, которые фиксируются в журнале, а на самом деле уроки не проводятся. Во всяком случае, так было при мне, – заявила колишня вчителька англійської у школі №77.

Ірина Остапцова, колишня співробітниця школи №77, вела уроки фізичного виховання. Теж негативно відгукнулася про директорку Тетяну Колотову, каже, що остання ще тривалий час наговорювала на неї співробітникам та керівництву вже нинішньої роботи. Стверджує, що заява на звільнення від імені Ірини Остапцової підписана не нею, документ підробили. (Мовою оригіналу – ред)

Я работала учителем в школе номер 77. Директор школы Колотова Татьяна Евгеньевна заставила меня уволиться, причина не обоснована. Я написала заявление об увольнении, формулировка не понравилась директору. Мое заявление переписали, поставили мою подпись и уволили. Сама директор ни разу не была на моих уроках, какие основания для увольнения?

Такого директора не хочется называть педагогом. Шокирует меня то, что директор и после моего увольнения пыталась испортить мою репутацию, пыталась говорить про меня гадости руководителю моей работы в настоящее время. К счастью, меня уважают, ей не поверили, мне остается недоумевать. Прошло с того времени 10 лет, я не могла долго успокоиться после такого унижения, конечно, было много слез от не справедливости. Директор явно не на своем месте, за её поведение мне было стыдно перед школьниками, истерически окрики, странные замечания, ей в глаза говорили ребята, что она  дура. Разумеется, я такое не позволяла говорить, но случайно слышала не раз. Со стыда можно сгореть от этого, она только истерично кричала. Говорили открыто, приносит подарки – будешь на хорошем счету.

Читайте также: В запорожской школе распылили газ, детей эвакуировали: работает «скорая», полиция и спасатели (ФОТО, ВИДЕО)  Людмила Анатоліївна Краснощокова, на сьогоднішній день живе та працює у Польщі, колись була медичною сестрою у школі №77. 

Я, як медичний співробітник у минулому хотіла би звернути увагу  комісії на ті порушення санітарних норм у школі, які зараз там є. Це у першу чергу стосується кухні. Беззаперечно, там дуже потрібен ремонт, ще вчора його треба було зробити, тож якщо посприяють у виділенні коштів, – буде велике щастя.

Стосовно самої директорки, хочу сказати наступне, з моєї точки зору вона не на своєму місці. Знаєте, риба гниє з голови, а школа №77 класичне підтвердження цієї думки. У школі постійні чвари та з’ясовування відносин у педагогічному колективі, директорка замість того,  щоб усе присікти – підливає масла у вогонь. Якщо не може навести лад сама, нехай дасть можливість це зробити іншим. Все ж про сферу освіти говоримо!

Мене, як і багатьох інших змусили звільнитися, викликали, вручили аркуш паперу, висловили претензії і сказали, образно кажучи, не повертатися. Самі претензії стосувалися педагогічної роботи, але ж я була медиком, а не педагогом. Очевидно навіть сам зразок претензії був скачаний звідкись без попереднього прочитання. Були відважні співробітники, які зверталися до завідуючої районним відділом освіти, вона з ходу сказала, розбирайтеся самі, мені це, образно кажучи не треба. І це логічно, Колотова до неї бігає як на причастя і певно не з пустими руками.

Хочу ще звернути увагу  комісії на один нюанс – по документах у школі навчається досить багато ромів, по факту їх там немає, ну…може одиниці. Можливо це ще якась схема махінацій, – розказала журналісту Людмила Краснощокова.

Досить багато інформації журналістам розказали анонімні джерела, люди бояться називати свої імена, хтось досі працює у школі, інші звільнилися, але навіть за таких умов не хочуть говорити відкрито. Ми не будемо передавати усе. Втім, однин коментар, з нашої точки зору може бути корисним для роботи комісії. 

“В мае 2018г был уволен инженер-электронщик Михайлов Михаил. Он рассказал, что директор школы Колотова Т.Е предложила ему уволиться  в целях экономии фонда заработной платы. Так же подчеркнула летом его услуги уже не нужны, а ремонт школы он делать не может по состоянию здоровья. Молодой человек вынужден был уволиться.

За пять лет поменялось пять дворников. Все уходили по собственному желанию из-за ухудшения состояния здоровья. Не справлялись с физической нагрузкой, условиями труда при низкой зарплате. Предыдущему дворнику в (2017г-2018г) Елене Федоровне несколько раз  становилось плохо на работе. Такой объем работ не рассчитан на одного человека. Ей оказывали медицинскую помощь. Директор всегда была не довольна ее работой. Женщина была доведена до стрессового состояния. У предыдущего дворника дома был инфаркт и связывает он это с переутомлением на работе. ”

Беззаперечно – редакція не може відповідати за правдивість коментарів колишніх та і деяких теперішній співробітників школи №77. Та ситуація, яку багато мешканців міста побачила на відео мотивує до роздумів. Чи може бути подібна атмосфера у школі? Чи комфортно там працювати педагогам, медикам, технічним працівникам? І як там дітям?… Сподіваємося, опубліковані свідчення людей допоможуть комісії визначити пріоритетні питання для глибокого вивчення. А редакція у свою чергу триматиме ситуацію на контролі.

Читайте также: В Запорожье нарушениями в школе № 77 займется специальная комиссия департамента образования (ВИДЕО)

Источник: akzent.zp.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости

З 1 квітня у Запоріжжі уроки будуть проводитися навіть під час повітряних тривог29.03.2024


СБУ встановила ще 2 зрадників на ЗапоріжжіСБУ встановила ще 2 зрадників на Запоріжжі28.03.2024


Внаслідок нічної атаки на Запоріжжя два будинки були зруйновані, ще 86 будинків отримали ушкодження28.03.2024


Сьогодні у деяких запорізьких будинках було перекрито водуСьогодні у деяких запорізьких будинках було перекрито воду28.03.2024


Запоріжці, які постраждали внаслідок масованого ворожого удару «шахедами», розповіли, як пережили нічЗапоріжці, які постраждали внаслідок масованого ворожого удару «шахедами», розповіли, як пережили ніч28.03.2024


Трьом високопосадовцям рф, щр перекидали війська на фронт через з Бердянський морпорт, повідомили про підозру, – СБУТрьом високопосадовцям рф, щр перекидали війська на фронт через з Бердянський морпорт, повідомили про підозру, – СБУ28.03.2024


Вперше використано новий спосіб заміни водопроводуВперше використано новий спосіб заміни водопроводу28.03.2024


Триває ліквідація наслідків нічної атаки ворожими безпілотникамиТриває ліквідація наслідків нічної атаки ворожими безпілотниками28.03.2024


Під час ліквідації пожежі в Запорізькому районі рятувальники виявили тіло чоловіка28.03.2024


Ситуація на Запорізькому напрямку станом на 28 березня28.03.2024


Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в