До Дня фізичної культури та спорту

10.09.2022

До Дня фізичної культури та спорту

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Сьогодні, в День фізичної культури та спорту, хочу розповісти вам про те, як в умовах воєнного стану працюють дитячо-юнацькі спортивні школи міста.

Усього в Запоріжжі засновано 20 таких шкіл. Загалом в них культивується 29 видів спорту, найбільш популярні серед яких - ігрові види спорту та єдиноборства.

З початку повномасштабного вторгнення заняття в дитячо-юнацьких школах тимчасово призупинилися, але на цей час їх вже відновлено. Зараз школи відвідує більше шести з половиною тисяч вихованців. Усі навчально-тренувальні процеси проходять з дотриманням умов безпеки і під час повітряної тривоги маленькі та юні спортсмени йдуть до найближчих укриттів.

Зазначу, що після двадцять четвертого лютого із Запоріжжя виїхало більше однієї тисячі чотирьохсот вихованців міських спортивних шкіл. При цьому вони продовжують дистанційно тренуватися і беруть участь у національних та міжнародних турнірах, а також завойовують на світовій арені призові місця.

Що стосується тренерського штату, то його збережено. На цей час у дитячо-юнацьких школах міста працюють 308 тренерів. 15 тренерів виконують свої професійні обов’язки за межами міста в якості тренерів збірних команд України, а 14 служать у лавах Збройних сил та територіальної оборони. Також хочу сказати, що більше двохсот тренерів та керівництво запорізьких дитячо-юнацьких спортивних шкіл були задіяні в пункті зустрічі евакуйованих людей, проводили там реєстрацію та надавали первинну допомогу тим, хто рятується в нашому місті від війни.

Хочу ще раз привітати наших спортсменів та тренерів зі святом і подякувати їм за стійкість, незламність та волю до перемоги. Також хочу зазначити, що у свою чергу ми навіть в цей нелегкий час продовжуємо фінансувати міські дитячо-юнацькі спортивні школи та плануємо і в подальшому підтримувати, розвивати та покращувати матеріальну та технічну базу для нових перемог запорізьких спортсменів.

Зараз у кожного з нас свій фронт і разом ми переможемо.

Тихої усім ночі!

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |