misto.zp.ua

Влучність та витривалість – головне для стрільців з луку

Влучність та витривалість – головне для стрільців з луку

На вихідних в Енергодарі проходили дводенні змагання зі стрільби з луку. Цей своєрідний вид спорту в нашому місті розвиває Олександр Гаркавенко – керівник гуртка Центру туризма, краєзнавства та спорту.

Турнір такого масштабу – із запрошенням учасників з інших міст – організував спортивний клуб «Витязь», ідею підтримала міська влада – спорткомітет, а також ЦТКС. На пропозицію постріляти пристали спортсмени із Запоріжжя, Дніпра, Бердянська. Хоча вид спорту не найпопулярніший, назбиралося на дебютний турнір під назвою «Кучугури» 28 дорослих та 12 дітей.

Віталій Фесенко, керівник СК «Витязь»: «Нам цікаво підтримувати такі незвичайні для Енергодара види спорту. Олександр вже досить давно займається луками, стрільбою, навколо нього згуртувалася певна команда, тож чому б не спробувати вийти на новий рівень?»

В Іванівському лісництві розбили табір за всіма правилами: за це відповідали вихованці Григорія Ленінця – скаути. Головний суддя змагань Олександр Гаркавенко ввів нас у курс справи щодо змагань.

Стріляли по 2D мішенях, змагалися за правилами 3D

2D мішені – це роздруковані пласкі зображення різної дичини в натуральну величину, з розміткою. В залежності від зони, куди влучила стріла, нараховуються очки – 10, 8, 5. Тобто, жодна тваринка не постраждала. 3Dмішені – це фактично муляжі, але вони дорого коштують.

В процесі змагань стрільцям треба пройти два кола з 24 мішеней. Задача – вразити всі і набрати максимальну кількість балів. Для кожної мішені дається 2 стріли. Час має вторинне значення, весь етап треба пройти за 3 години. Ну, і повторне коло.

Олександр Гаркавенко пояснює: не так важливо влучити у мішень, як витримати весь маршрут (це близько 1,5 км, але зважайте на погоду, ходіння по пересіченій місцевості, психологічне напруження). Якщо у спортсмена порядок з технікою, фізичною формою та психологічним станом – він переможець!

Для участі в цьому турнірі не допускалися стрільці зі спортивними луками. Всі були у рівних умовах – ніяких прицілів, лише інтуїція та природна вправність! Види луків були – історичний та боу хантер (мисливський).

На етапах стрільців зустрічали судді, які забезпечували правильність позиції, фіксацію результатів та безпеку.

Пристрілятися спортсмени могли на спеціально облаштованому майданчику.

Відгуки

Володимир, Бердянськ. Ми в Енергодарі вперше. Про змагання дізналися з соцмереж. На такому заході лише другий раз! У нас в Бердянську, крім нас з дружиною, ніхто не стріляє з луку. А ми самі стріляємо пару років, але досить рідко. Ми просто взагалі любимо спорт – стрільбу, велосипеди, рух, активний відпочинок.

DSC_0061.00_00_21_23.неподвижное изображение001

Олександр, Запоріжжя. Я стріляю з лука з 2016 року. Колись давно хотів навчитися стріляти, потім виявилося, що я психологічно не готовий. Потім знайшов оголошення у друзів у соцмережах та пішов до клубу. Стрільба з луку дає неймовірну концентрацію уваги, ну і відпочинок, психологічне розслаблення. Я в Енергодарі вперше, тому приємно виїхати, побачити щось нове, з людьми поспілкуватися!

Результати турніру «Кучугури»

Нам здалося, що перемогли всі – було багато грамот, медалей та призів в різних категоріях – діти, жінки, чоловіки. Навіть одна героїчна бабуся, яка не стріляла, а просто няньчила онука, поки батьки змагалися, отримала приз! Окремо дякували кухарям та скаутам – тим «бійцям невидимого фронту», які забезпечували надійний тил.

o_1ddfsin7p114dbol63f75lmdq18g

Олександр Гаркавенко висловлює подяку всім, хто підтримав проведення змагань цього разу, а також планує провести наступний турнір восени.

                                                                                                                                       Катерина Стаценко

 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в