misto.zp.ua

У Запоріжжі працює розмовний клуб української мови

1510216954_mova

Про це розповіла поетка, філологиня та координаторка запорізьких Безкоштовних курсів української мови Олена Ольшанська під час майстер-класу “Легкий старт: як почати говорити українською” у центрі “АРТ-простір”.

На думку філологині, головне у тому щоб заговорити українською – це індивідуальний підхід та постійна практика. Влітку з цією метою у Запоріжжі працюватиме безкоштовний Розмовний клуб української мови «КУМ». Перша зустріч клубу відбулася 5 червня о 16:30 у Запорізькій обласній бібліотеці для юнацтва.

«Сумніватися у своїх знаннях та помилятися – це абсолютно природньо. Дуже часто люди, які приходять на курси, говорять що «я нібито все знаю, все чую і розумію, читаю, дивлюся, але говорити не можу, бо боюся що щось скажу неправильно і мене там засміють, засудять». Насправді ж важливо те, що людина принаймні робить спроби», – наголошує Олена Ольшанська.

Для розширення своїх знань української мови, подолання психологічного бар’єру та формування звички говорити українською вона також радить:

1) Замість сайтів для автоматичного перекладу користуватися онлайн-словниками (Російсько-український словник, Тлумачний словник) та іншими освітніми ресурсами (Український лінгвістичний портал, проект «Мова – ДНК нації» та додаток для смартфонів «Mova»);

2) Оточити себе українською: обирати українські версії сайтів новин, інтернет-магазинів, інтерфейсу банкоматів; налаштувати українську мову на смартфоні, інших гаджетах та техніці;

3) Дивитися фільми та серіали в українському перекладі (наприклад, на сайті проекту «Гуртом» – www.hurtom.com);

4) Почати говорити українською в громадському транспорті, магазинах та домовитися із рідними та/або друзями хоча б раз на тиждень цілий день спілкуватися лише українською;

5) Писати українською в соцмережах. Це легше, аніж говорити, тому що є час та можливість себе перевірити, а також формує ваш імідж як україномовної людини.

Тетяна Омельченко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в