misto.zp.ua

Що нового на журфаці ЗНУ

21149804_326554994422699_7221978557512155136_n

Цього року на студентів факультету журналістики Запорізького національного університету чекає низка нових можливостей, якими вони зможуть скористатися з метою розвитку професіональних навичок 

Нового на факультеті цього року — чимало для кожного курсі і кожної спеціальності. Що саме — читайте в цьому матеріалі.

НЕумовно — новий проект навчальної лабораторії інтернет-радіо «Universe». Це — історії про цікавих людей з ініціативою змінювати світ на краще. Перші випуски вже можна послухати тут. Протягом року вийде 40 програм, в яких взяти участь зможуть і студенти факультету журналістики. Така можливість з’явилась завдяки перемозі у міжнародному гранті кафедра журналістики, в особі Катерини Сіріньок-Долгарьової. Перемога в грантовому конкурсі «Медіаграмотні і розумні: кооперація студентської молоді України і США» дала можливість розвитку інтернет-радіо «Юніверс», вебінари з дисциплін «Медіакультура» та «Медіаграмотність». І це ще не все. У ЗНУ стартували семінари-тренінги з медіаграмотності для вчителів української мови та літератури на тему «Формування медіакультури вчителя української  мови та літератури в умовах становлення нової української школи».

 

Все починається з ідеї та потреби. Наше радіо Юніверс переживало багато трансформації від fm-мовника до online-формату. Однак, технічна база досі не оновлювалась. Те, що зараз ми працюємо в усталеній команді, допомогло у пошуках шляхів модернізації студії», — поділилася з нами Катерина Сіріньок-Долгарьова. Грант почав працювати ще до початку навчального року.

Завідувач навчальної лабораторії інтернет-радіо «Університет» та новітніх медіа Логвиненко Наталія зазначає, що оновлення технічної складової лабораторії дає змогу студентам та викладачам працювати з сучасними стандартами медіа-галузі:

Оновлення матеріально-технічної бази, осучаснення техніки, дозволить нашим студентам сформувати професійні навички на високому рівні. Тобто, організація практичних, лабораторних занять студентів факультету журналістики з основних дисциплін, що пов’язані із радіо- та інтернет-журналістикою стануть більш якісними, наближеними до сучасних вимог, та умов роботи редакцій радіостанцій».

Оновлене обладнання раідостудії — комп’ютер, ноутбук, три диктофони, навушники, мікрофони та мікшерний пульт — встановлене в ефірній аудиторії та чекає на всіх охочих попрактикуватися на радіостудії, запрошуються до навчальної лабораторії «Університет».

Перший вебінар між ЗНУ та Університетом штату Юта вже відбувся 26 вересня, студенти і викладачі обговорювали питання медіаграмотності в сучасних реаліях.

Як розказала нам, Наталія Іванівна Тяпкіна, в 2018 році на факультеті журналістики введено декілька нових дисциплін: 

Ми маємо оновлені плани навчального процесу. Так у магістратурі буде викладатися курс «Основи підготовки та проведення виборчих кампаній». Введення цього курсу пов’язане з широким залученням випускників факультету у виборчий процес. Викладатиме цю дисципліну доцент, к.іст. наук Шиханов Руслан Борисович, людина яка пройшла шлях від кандидата на виборах до голови виборчого штабу, знає ситуацію із середини. З метою підвищення навичок саморедагування на бакалавраті введено курс «Редакторський практикум», викладатиме старший викладач кафедри видавничої справи та редагування Микитів Галина Володимирівна, в.о. помічника ректора, людина яка має навички редагування, координатор контенту обласної академічної газети Запорізький університет. А ще на 4 курсі бакалаврату буде курс «Політологія».

А старшокласникам і всім охочим здобути вищу освіту з журналістики радимо відвідати День абітурієнта в Запорізькому національному університеті, який відбудеться 11 листопада 2018 року в навчальному корпусі ЗНУ №2. Детальніше — читайте тут.

Матеріал підготувала Олександра ЛОЗОВЮК для http://universe.zp.ua


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в