misto.zp.ua

«Гуцулія» вразила енергодарців

«Гуцулія» вразила енергодарців

Увесь вечір вівторка Національний академічний ансамбль «Гуцулія» зачаровував енергодарців душевними піснями та запальними танцями. Побачити та послухати відомих артистів зібралася повна зала.

_DSC1370

_DSC1420

_DSC1424

Майже на дві години перед глядачами розвернулася справжня вистава. Пісні у виконанні ансамблю невпинно змінювали одна одну, а танцюристи розігрували невеличкі сценки наче декорації до пісень. А потім енергодарці побачили міфо-оперу-dance «Оле» («Олекса Довбуш») – постановку відомої на Гуцульщині легенди про опришків.

_DSC1397

_DSC1382

Музично-драматичне дійство відтворює перекази, пісні та легенди про керівника повстанського руху селян-опришків Олексу Довбуша проти польської шляхти, молдовських бояр та угорських феодалів. Історія опришківського руху золотими літерами вписана в героїчний літопис українського народу. Міфо-опера складається з п’яти епізодів: «Гуцульське весілля», «Гірки», «Опришки», «Месники», «Смертельний плес», в яких панує бойовий дух опришків-месників, прагнення до незалежності, волі та свободи, що наповнене стихією Карпатських гір. На цьому фоні постає фігура Олекси Довбуша, якого гуцули з любов’ю називали ОЛЕ, його завзятість і добрі справи, а також трагічне кохання до Дзвінки. Модернізовані танці в стилі ірландського danсе, за задумом авторів, несуть гуцульську етнічну самобутність і неповторність.

_DSC1464

_DSC1434

_DSC1448

Після виступу артисти ансамблю пояснили, що вистава була присвячена Дню захисника України. І їм було дуже хвилююче працювати на сцені, адже у залі були присутні батьки загиблих на сході України енергодарських воїнів, серця яких назавжди опалені болем.

Гості запросили енергодарців вшанувати пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання. А потім представили артистів, що зробили концерт. Головний балетмейстер – народний артист Іван Курилюк, художній керівник – народний артист України Петро Князевич, головний режисер-постановник – народний артист України Василь Вовкун. Серед виконавців ролей також багато народних та заслужених артистів України.

До Енергодару колектив запросила міська організація «Просвіта». Її керівник Тетяна Скиба привітала ансамбль із приголомшливим виступом та подякувала за візит. Підтримку у проведенні заходу надав благодійний фонд «Наше місто». Його керівник Іван Самойдюк впевнений, що українці мають розуміти, що є представниками величної нації, яка має багату культурну спадщину. І дуже добре, що професійні колективи бережуть цей етнос та знайомлять з ним інші регіони країни.

_DSC1473

За словами балетмейстера Івана Курилюка, в Гуцулії про національні традиції  дбають більше ніж в інших містах України. З виставою вони вже були у Дніпрі, Луцьку, Рівному, Каменському, Павлограді, а тепер і в Енергодарі. І  завжди їх зустрічають із щирими оплесками, за що вони вдячні. Наступного разу артисти обіцяють привезти національні пісні, присвячені іншому святу.

_DSC1485

Альона Саніна


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в