misto.zp.ua

Енергодарців закликають не перекривати транспортом шляхи у місті та бути обережними з електроприладами

Енергодарців закликають не перекривати транспортом шляхи у місті та бути обережними з електроприладами

 

 

За інформацією начальника 13-ДПРЧ Олега Панасенка, за останні 9 місяців в Енергодарі сталося 87 пожеж. У порівнянні з минулим роком це менше на 12 загорянь. Перш за все знизилася динаміка займань у лісі – 54, в результаті яких вигоріло 3,10 га насаджень. Тоді як в 2018 році було 76 пожеж, а знищена вогнем площа склала понад 10 га. Проте все одно саме на відкритих територіях – у лісах – найвищі показники серед займань. Наймасштабніші пожежі сталися в районі водозабору та за сьомою школою.

12 разів цьогоріч горіли відкриті території лісопарку або місця вздовж доріг, у минулому році таких випадків було 5. Майже однакова кількість пожеж сталася у житловому секторі – 18 у порівнянні з 15-ма, що виникли торік. Також цього року горіла одна автівка, ще дві пожежі влітку трапилися на полігоні твердих побутових відходів.

На щастя, внаслідок займань немає травмованих та загиблих. Із зони горіння співробітники 13-ДПРЧ врятували одного мешканця міста. Через вогонь цього року власники квартир зазнали збитків на 900 310 грн, у 2018-му – більш ніж на 3 мільйони.

Найчастішими причинами пожеж, як і в попередні роки, залишається необережне поводження з вогнем. Як свідчить статистика, частіше за все займання виникають у лісопарку. Тобто під час відпочинку на природі люди не замислюються, які наслідки можуть спричинити незагашений сірник, цигарка чи залишене багаття.

Серед інших причин – порушення правил безпеки під час експлуатації електричних мереж або електроприладів, пустощі дітей з вогнем, порушення технології виробництва, що при експлуатації призводить до займання, зокрема, у транспортних засобах. Буває, що нехтують енергодарці і правилами пожежної безпеки при використанні електроустаткування. Напередодні зимового періоду на це треба звернути особливу увагу, каже рятувальник, адже саме через прилади і електроустановки пожежі виникають у квартирах та будинках. Люди залишають без нагляду нагрівальні пристрої чи саморобні агрегати з відкритим джерелом живлення. Багато хто ще й досі не знає, що не можна на закриті опалювальні електроприлади класти сушити речі.

Якщо в пожежонебезпечний період підрозділи ДСНС в основному виїжджають на гасіння вогню у лісі та працюють у напрямку попередження нещасних випадків на воді під час купання, то у осінньо-зимовий час їх діяльність зосереджується на наданні допомоги людям у снігових заметах, запобіганні небезпеки на льоду та проведенні роз’яснювальної роботи серед енергодарців напередодні новорічних свят. Як відомо, Головне управління ДСНС щороку ініціює рейди по місцях продажу піротехнічних виробів на виявлення якості продукції та наявності сертифікатів. Знов і знов вимушені нагадувати мешканцям купувати святкову продукцію тільки в місцях санкціонованого продажу. Також ДПРЧ проводить перевірку місць встановлення ялинок та проведення святкових заходів у дитячих та міських закладах.

У зв’язку із ремонтом доріг у місті і обмеженням руху Олег Панасенко закликає енергодарців не перекривати власним транспортом шляхи у дворах або на світлофорах, щоб не перешкоджати проїзду пожежних машин.

Оскільки зараз перекрито проїзд по Молодіжній, у разі виникнення надзвичайної ситуації спецтранспорт ДСНС змушений буде рухатися через двори, об’їжджати перекриті ділянки та будинки, а це – дорогоцінний час. На вузьких внутрішньоквартальних дорогах перешкоди у вигляді недбало припаркованих машин можуть призвести до того, що рятувальники не зможуть вчасно дістатися до місця виклику.

Альона Саніна


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в